Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό

Στην απόφαση να χορηγήσει πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που εισήλθαν στη χώρα μας με ελικόπτερο, αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της γειτονικής χώρας τον Ιούλιο του 2016, αποφάσισε να χορηγήσει η δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου.

propoli

Μάλιστα η απόφαση για το αίτημα ασύλου που υπέβαλλε ο Ούγκουρ Ουτσάν πάρθηκε ομόφωνα από την επιτροπή.

Θυμίζουμε ότι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού τον περασμένο Μάιο και έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος παραμένει μυστικός και φρουρείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Να σημειωθεί, ότι η χορήγηση ασύλου στους 8 σημαίνει ότι έχουν αυτό που ζητούσαν, ενώ τις προηγούμενες φορές το δημόσιο προσέφυγες κατά των αποφάσεων που πάρθηκαν από τις αρμόδιες επιτροπές.

Ωστόσο μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ η όλη διαδικασία έχει αποκτήσει πλέον έναν τυπικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρθεί απόφαση και για τους άλλους πέντε αξιωματικούς με τις ενδείξεις που υπάρχουν να μην προβλέπουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτές που πάρθηκαν για τους τρεις.

Loading