Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν τούρκοι δημοσιογράφοι

Ένα σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, όταν δημοσιογράφοι του τουρκικού καναλιού TRT συνελήφθησαν από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές.

propoli

Συγκεκριμένα, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του εικονολήπτη Ουφού Καραγκιούλ, του δημοσιογράφου Φατίχ Σαμπουντζού και του συνεργάτη του καναλιού, Μετίν Ταλού. Όπως αναφέρθηκε οι τρεις τους έκαναν δοκιμαστικά γυρίσματα για ρεπορτάζ που είχε ως βασικό αντικείμενο τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Μετά από τρεισήμισι περίπου ώρες από τη σύλληψή τους, οι τρεις Τούρκοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, για να συμβεί αυτό, έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στις δηλώσεις του πάντως στο πρακτορείο Anadolu, ο Φ. Σαμπουντζού υπογράμμισε πως οι συλλήψεις έγιναν χωρίς λόγο. «Έχω εργαστεί σε πολλές χώρες, τέτοια συμπεριφορά δεν έχω δει, ούτε στις χώρες που μπορείς να αποκαλέσεις χειρότερες του κόσμου» τόνισε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε: «Είναι πολύ άσχημη μορφή βίας. Λυπάμαι γι’ αυτό».

«Μας πήραν τα τηλέφωνα, μας έσπρωξαν πάνω στο αυτοκίνητο. Πήραν πορτοφόλια, έγγραφα, σημειώσεις από τις τσέπες μας. Μας έβαλαν σε ξεχωριστά οχήματα και μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Έπειτα από 3,5 ώρες μας είπαν ότι επρόκειτο για έλεγχο ρουτίνας» κατέληξε ο τούρκος δημοσιογράφος.

Loading