Αντιεξουσιαστές τραυμάτισαν αστυνομικούς!

Επίθεση σε αστυνομικούς πραγματοποίησε μία ομάδα αποτελούμενη από τουλάχιστον 50 αντιεξουσιαστές, τραυματίζοντας μάλιστα τρεις εξ αυτών!

propoli

Το περιστατικό συνέβη στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου αστυνομικοί ήταν μάρτυρες κατηγορίας σε μια υπόθεση μοτοπορείας αναρχικών που είχε γίνει το 2010.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών, κατά τη διάρκεια της δίκης οι αστυνομικοί δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις εντός της αίθουσας από αντεξουσιαστές.

Εν συνεχεία, όμως, η ένταση μεταφέρθηκε και εκτός αίθουσας, με την κατάσταση να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, όταν ένας εκ των αναρχικών φέρεται να απείλησε αστυνομικό ότι θα τον σφάξει.

Ακολούθησε μεγάλη ένταση και οι αντιεξουσιαστές φέρονται να επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κράνη και γροθιές, τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών. Oι τραυματίες διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η μαρτυρία αστυνομικού για το επεισόδιο με τους αντιεξουσιαστές

Για το περιστατικό μίλησε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της ομάδας ΔΙΑΣ, Στράτος Μαυροειδάκος, που κατήγγειλε ότι υπήρχε αξιωματικός για συλλήψεις, για να εκτονωθεί η κατάσταση, αλλά τελικά δεν έγινε καμία σύλληψη.

«Μας είπαν φασίστες, μας είπαν ρουφιάνους και πολλά άλλα που δεν λέγονται στην κάμερα, ενώ έναν συνάδελφο απείλησαν ότι θα τον σφάξουν», δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο Πρωτοδικείο και πρόσθεσε:

«Δεχόμασταν απανωτές επιθέσεις… Για καλή μας τύχη, υπήρχε μια διμοιρία της ΥΜΕΤ που μπήκαν μπροστά, και τους απώθησαν».

Loading