Δεκτή η απαλλαγή των κατηγορουμένων για την υπόθεση Σινούκ

Πλήρης απαλλαγή και για τους τέσσερις κατηγορούμενους για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Σινούκ.

propoli

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκανε δεκτή στο σύνολο της την αθωωτική εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας. Κατά την κρίση λοιπόν του δικαστηρίου δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής για τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, τον στενό του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου Ηλία Αρκουμανέα, τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο και για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Τα αδικήματα που αντιμετώπιζαν -κατά περίσταση- ήταν της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Η υπόθεση αφορούσε στην σύμβαση που υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας στο ΥΠΕΞ του Άκη Τσοχατζόπουλο αλλά -σύμφωνα με την κατηγορία – τα Α/Ω ύψους 40,5 εκ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο ζημία που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ.

Loading