INTIME

Διευκρίνιση Πυροσβεστικής: Στους 63 επισήμως οι νεκροί της πυρκαγιάς

Επισήμως, μέχρι αυτή την ώρα, οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική είναι οι 59 που ταυτοποιήθηκαν από το DNA, συν τέσσερις που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία (σύνολο 63), και υπολείπονται οι 25 που ακόμα είναι υπό έρευνα, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

propoli

Παρά το γεγονός ότι νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική ανέφερε πως «εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28 σορούς», το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας διευκρίνισε στο politik.gr ότι η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι σοροί δεν επιτρέπει με βεβαιότητα να υποστηρίξουμε πως οι 28 σοροί αντιστοιχούν και σε 28 νεκρούς. Θα πρέπει να περιμένουμε την εξέταση DNA από την οποία θα προκύψει και ο αριθμός των νεκρών. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο οι 28 σοροί να αντιστοιχούν στους 25 αγνοουμένους.

Η διευκρινιστική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

«Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους.

Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενοι».

Loading