Δολοφονία Π. Φύσσα: «Με απείλησαν για να πω ψέματα»

Για τις απειλές που δέχθηκε από το ηγετικό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας, Γ. Τσακανίκα, να πει ψέματα ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε βρεθεί τυχαία στο Κερατσίνι και ότι τηλεφώνησε στον Γιώργο Ρουπακιά επειδή είδε φασαρία, μίλησε σήμερα στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος Γεώργιος Δήμου.

propoli

Όπως υποστήριξε ο συγκατηγορούμενος του Γ. Ρουπακια, φυσικού αυτουργούς της δολοφονίας Φυσσα, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του αντιφασιστα μουσικού ο Τσακανίκας του τηλεφώνησε και του ζήτησε να πάει στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογειών κατ´εντολή του βουλευτή Λαγού. Τελικά, το ραντεβού, έγινε στους Αγίους Αναργύρους δίπλα στο σπίτι του. Στη συνάντηση πεμφανιστηκε ο Τσακανίκας, ο οποιος του είπε: «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα.

Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι οτι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους». Μου είπε ότι ήμουν ο μοναδικός που πήρα τηλέφωνο το Ρουπακιά εκείνο το βράδυ.

Τότε, όπως ανέφερε ο Δήμου, ο ίδιος απάντησε στον Τσακανίκα: «Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια».

Πρόεδρος: Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα;

Κατηγορούμενος: Ότι με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα το Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι δέχθηκε απειλές από τον Τσακανίκα τρεις φορές.

Πρόεδρος: Όταν φτάσατε τελικά σπίτι σας πήρατε κάποιον;

Κατηγορούμενος: Πήρα τον Ρουπακιά και μου είπε: «Με έχουν πιάσει, με έχουν στο τμήμα. Μου είπε να πάρω τον Πατέλη. Τηλεφώνησα στον Πατέλη και απάντησε η συζυγός του, η οποία μου είπε: «Ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λές πολλά από το τηλέφωνο»
Την επόμενη ημέρα, ισχυρίστηκε ο Δήμος ότι του τηλεφώνησε ο Σκάλκος και του είπε ότι έχουν πιάσει τον Ρουπακιά γιατί είχε σκοτώσει ένα άτομο.

Loading