Εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας και ζητάει και τα… ρέστα

Στα διοικητικά δικαστήρια προσέφυγε δημοτικός υπάλληλος για να ακυρωθεί απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία απολύθηκε, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 7 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ενώ εκκρεμεί η έφεσή του από το Πενταμελές.

propoli

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός υπάλληλος φέρεται να έπαιρνε επί εννέα χρόνια τη σύνταξη χηρείας της μητέρας του η οποία είχε αποβιώσει το 2004. Συνολικά του καταλογίζεται ότι εισέπραξε συντάξεις ύψους 45.950 ευρώ.

Τιμωρήθηκε με πειθαρχική ποινή της απόλυσης

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του είχε επιβάλλει την ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών, ωστόσο, μετά από ένσταση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου του επιβλήθηκε, τελικά, η πειθαρχική ποινή της απόλυσης.

Ο δημοτικός υπάλληλος προσέφυγε στη διοικητική δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της απόλυσής του, καθώς όπως υποστηρίζει, η υπόθεση αυτή δεν αφορά την υπηρεσία που εργαζόταν επί 30 χρόνια, αλλά είναι «προσωπική και οικογενειακή» και πως η ποινή της απόλυσης που του επιβλήθηκε παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Loading