ΙΝΤΙΜΕ

Ενώπιον του Αρείου Πάγου ξανά το «Λίπος»

Εκδικάζεται σήμερα στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της έκδοσης στη Γαλλία του φερόμενου ως αρχηγού  της ρωσικής μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού με το ψευδώνυμο “το Λίπος”.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι  57χρονος Λάσα Σουσανασβίλι,  συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο μετά από  κοινή ευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση στην Ελλάδα και στη Γαλλία.

Είχε αποφυλακιστεί το 2015 για λόγους υγείας, κατάσταση που δεν τον απέτρεψε από το να συνεχίσει τη δράση του καθώς σύμφωνα με την αστυνομία επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις.

Οι γαλλικές αρχές τον εκζητούν ως ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές «ξεπλένοντας» στη συνέχεια τα κλοπιμαία.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοσή του, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς έχει ακόμη ποινικές εκκρεμότητες στην χώρα μας.

Αναβολή της δίκης λόγω υγείας

Το αίτημα των Γαλλικών αρχών για την έκδοση του, είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί την περασμένη Τρίτη 17/7, όμως λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο εκζητούμενος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αίτημα αναβολής της συζήτησης με τον πρόεδρο να ζητεί την παρουσία του εκζητούμενου ενώπιον του δικαστηρίου.

Τελικά ήρθε σε καροτσάκι και όπως κατέθεσε ο διασώστης του ΕΚΑΒ παρουσίασε υψηλή πίεση. Στη συνέχεια ο Σουσανασβίλι μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

 

Loading