Η κυβέρνηση μπλοκάρει την επιστροφή δώρων

Η κυβέρνηση μπλοκάρει την επιστροφή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους που δικαιώνονται σε πρωτόδικο βαθμό με αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων.

propoli

Το Δημόσιο προτίθεται να εφεσιβάλει πρόσφατη απόφαση Ειρηνοδικείου καθώς φοβάται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δημοσιονομικό τσουνάμι από την εκτέλεσή τους.

Με τον τρόπο αυτό απλώς “παίζει” την υπόθεση στις καθυστερήσεις καθώς οι τελικές αποφάσεις για τις υποθέσεις αυτές θα ληφθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τα «Νέα», στην ίδια γραμμή θα κινηθεί το ελληνικό Δημόσιο και για τις προσφυγές από συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους που ήδη έχουν αρχίσει να προσλαμβάνουν μαζικές διαστάσεις.

Να μην κάνουν προσφυγές για την επιστροφή αναδρομικών γιατί χαλάνε λεφτά χωρίς λόγο συνέστησε στους συνταξιούχους ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ news24/7 στους 88,6. Ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του πρωτοδικείου για την επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχο.

«Δώστε πίσω τα δώρα»

Κίνημα «δώστε πίσω τα δώρα που κόπηκαν από τους μισθούς» οργανώνεται από δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα, μετά τις αποφάσεις Ειρηνοδικείων.

Η ΑΔΕΔΥ με εσωτερικό της έγγραφο προς της Ομοσπονδίες της και τα νομαρχιακά της τμήματα τους ενημερώνει για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τους καλεί να κάνουν αρχικά αίτηση στην υπηρεσία τους για επιστροφή των ετήσιων δώρων ώστε να μην παραγραφούν οι σχετικές αξιώσεις.

Παράλληλα, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών έχει καλέσει τους ένστολους να κινηθούν ανάλογα, ενημερώνοντας τους ότι θα πρέπει να καταθέσουν ώς τις 30 Νοεμβρίου τα σχετικά έγγραφα ώστε στη συνέχεια μέχρι το τέλος του έτους να υποβληθούν μαζικά αγωγές στα αρμόδια πρωτοδικεία.

Loading