Κλείνουν τα δικαστηρία από 3-10 Ιουλίου ενόψει εκλογών

Κλείνουν τα δικαστήρια όλης της χώρας από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

propoli

Ειδικά για τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης η αναστολή εργασιών ξεκινά από τις 3 Ιουλίου και εκτείνεται έως και τις 12 Ιουλίου.

Αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες:

Α) Ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίον 2019 σας γνωρίζουµε ότι επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την 3η Ιονλίον 2019 έως και την Ι0″ Ιουλίον 2019. Ειδικά για τα πολιτικά ποινικά δικαστήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης η αναστολή εργασιών εκκινεί την 3η Ιουλίου 2019 και εκτείνεται έως και την 12η Ιουλίου 2019. Οι ποινικές δίκες πού Θα αρχίσουν  στο ακροατήριο πριν από την ηµεροµηνία έναρξης της αναστολής και δεν θα περατωθούν την ίδια ηµέρα, συνεχίζονται µετά την ηµεροµηνία λήξης της αναστολής.

Εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση εκδίκασης των κακουργηµάτων σε περιπτώσεις πού λήγει το ανώτατο άριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουµένων.

Β) Ζητήµατα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών µέτρων Θα ρυθµιστούν µε αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών ,επίσης αναστέλλεται κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα.

Η λειτουργία των έµµισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλεται για τις 05/07 και 08,07.

Loading