INTIME

Με ελληνικές σημαίες το «αντίο» στον Κατσίφα

Πλήθος κόσμου κρατώντας ελληνικές σημαίες έχει συγκεντρωθεί στο χωριό Βουλιαράτες για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε από αλβανικά ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 2.000 Έλληνες ταξίδεψαν στο χωριό του ομογενούς με πούλμαν και ιδιωτικά αυτοκίνητα προκειμένου να παρευρεθούν στην νεκρώσιμο ακολουθία, την ώρα που οι αρχές ανησυχούν για επεισόδια από ακραία στοιχεία.

Gepostet von Himara.gr am Donnerstag, 8. November 2018

Να σημειωθεί πως στα σύνορα οι Αλβανοί αστυνομικοί πραγματοποιούσαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όσους περνούσαν τα σύνορα για την κηδεία, ενώ ερευνούσαν ακόμη και τα οχήματα για τυχόν αντικείμενα που ορισμένοι ίσως να θέλησαν να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα παρελήφθη στις δύο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης από τους συγγενείς του στα Τίρανα και μεταφέρθηκε αρχικά στο χωριό Ζερβάτι, κοντά στους Βουλιαράτες, και το μεσημέρι με νεκρική πομπή στο σπίτι του, όπου ανέμενε πλήθος κόσμου.

Η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Ελένη Σουρανή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη της μειονότητας και πλήθος απλού κόσμου έσπευσαν την Τετάρτη στους Βουλιαράτες για να συλλυπηθούν την οικογένειά του.

Προσαγωγές πριν την κηδεία

Τέσσερα άτομα προσήχθησαν από τις αλβανικές Αρχές στο μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, με την κατηγορία της διασποράς εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλβανικές Αρχές κράτησαν τους 4 Ελληνες για εξακρίβωση στοιχείων επειδή φορούσαν μπλούζες με τη Βόρειο Ήπειρο και είχαν στις αποσκευές τους κουκούλες.

 

 

Loading