Ποινικές διώξεις σε Δούρου, Ψινάκη και άλλους για το Μάτι

Ποινική δίωξη κατά 20 προσώπων για την τραγωδία στο Μάτι αλλά για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

propoli

Απαλλάχτηκαν με εισαγγελική διάταξη τέσσερα από τα άτομα που διερευνούνταν.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν διώξεις τιμωρούνται με ποινές ως πέντε χρόνια φυλάκισης και σε εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να φθάσουν έως και τα δέκα χρόνια.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα κληθούν από ανακριτή για να λογοδοτήσουν για τις ζωές που χάθηκαν είναι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης , στελέχη της Πολιτικής Προστασας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής καθώς και ένας πολίτης ως υπευθυνος για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν διώξεις είναι:

* εμπρησμός από αμέλεια * Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως * Σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη..

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα έδειξε ευθύνες για καίρια ζητήματα όπως έλλειψη συντονισμού,παραλείψεις κατά την αντιμετώπιση της πυρκαγιας από το Πυροσβεστικό Σώμα, την ΕΛΑΣ, την Περιφέρεια, τους Δήμους Ραφήνας και Μαραθώνα

Για τηγ τραγωδία με τους εκατο νεκρούς παραμένουν ακόμα ανοιχτές έξι δικογραφίες που διερευνώνται από άλλες υπηρεσίες

Loading