INTIME

Ρουβίκωνας: Η στιγμή της επίθεσης στο δημαρχείο (vd)

Video από την επίθεση στο δημαρχείο Ηλιούπολης έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας. Σε αυτό βλέπουμε τα μέλη της αναρχικής ομάδας να προσεγγίζουν τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα το κτίριο και με βαριοπούλες και κλωτσιές να σπάνε τζάμια στην πρόσοψη του κτιρίου.

propoli

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη επίθεση της αντιεξουσιαστικής ομάδας στο δημαρχείο Ηλιούπολης.

Σε σχετικό κείμενο που ανέβηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τα μέλη του προχώρησαν σε αυτήν.

Ο συντάκτης του κειμένου, λοιπόν, επικαλείται το ατύχημα με την πτώση της γερανογέφυρας, που από θαύμα δεν προκάλεσε θύματα.

Μάλιστα, στο κείμενο γίνεται λόγος για διαπλοκή στην ανάθεση έργων από το δήμαρχο σε εταιρείες, ενώ επισημαίνεται ότι την πρώτη φορά που μέλη της ομάδας είχαν πάει στο δημαρχείο για τον ίδιο λόγο, δεν είχαν απειλήσει κανέναν, όπως το είχε παρουσιάσει ο δήμαρχος.

Παράλληλα, ο συντάκτης του κειμένου απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση σε αυτοοργάνωση για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, καθώς και «κάθε έναν και κάθε μία να μην συμμετάσχει σε στημένα εθνικά ή αυτοδιοικητικά εκλογικά πανηγύρια».

Δείτε το σχετικό video που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας:

Loading