Ένταση πριν τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας πραγματοποίησαν την Τετάρτη (30/5) ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. 

propoli

Τα βασικά συνθήματα του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος ήταν οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, η αύξηση του κατώτατου μισθού και το πάγωμα των πλειστηριασμών.

Ένταση πριν την συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και πριν την έναρξή της σημειώθηκε ένταση. Ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων πέταξε αβγά και τρικάκια ενώ ορισμένοι εξ αυτών έσκισαν το πανό και έσπασαν το βήμα των ομιλητών. Στα τρικάκια αναγραφόταν το σύνθημα «καμία συμμαχία με την εργοδοσία».

Μετά την επίθεση οι κουκουλοφόροι που είχαν ως ορμητήριο τα Προπύλαια και έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης από τον πεζόδρομο της Κοραή διέφυγαν στα γύρω στενά.

Συνθήματα και στα γραφεία της ΓΣΕΕ

Συνθήματα στους τοίχους των γραφείων της ΓΣΕΕ στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την Πατησίων έγραψαν μέλη αναρχικών οργανώσεων λίγο πριν την έναρξη της πορείας στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας. «ΓΣΕΕ μαγαζάκι των αφεντικών και η ΓΣΕΕ δεν είναι των εργατών» ήταν μερικά εκ των συνθημάτων που γράφτηκαν με σπρέι στους τοίχους του κτιρίου.

Loading