INTIME

Συνεχίζεται αύριο η απολογία του Γ. Παπαντωνίου

Αύριο το πρωί θα συνεχιστεί η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου η οποία μετά από σχεδόν δώδεκα ώρες διακόπηκε λόγω κόπωσης.

propoli

Ο πρώην υπουργός δέχθηκε μπαράζ ερωτήσεων από τους ανακριτές διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου από τις 09:00 το πρωί ο Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος απολογείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που σχετίζεται με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003.

Έτσι η απολογία του θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη.

Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος

«Μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίου έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια , στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό».

Δέχεται βροχή ερωτήσεων από τους ανακριτές διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003.

Λόγω της μεγάλης διάρκειας της απολογίας του πρώην υπουργού, για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) οι ανακριτές ενημέρωσαν την επίσης κατηγορουμένη σύζυγο του, Σταυρούλα Κουράκου, ότι η δίκη της απολογία μετατίθεται για αύριο το πρωί.

«Πλήρες αδιέξοδος των διωκτών μου»

Απ΄την πλευρά του ο Γιάννος Παπαντωνίου επιμένει να μιλά για πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών του» το οποίο, όπως ισχυρίζεται του ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Χαρακτηριστικά φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές διαφθοράς: «όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

Loading