(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αλέξης Κούγιας: «Για να αναλάβω τον αστυνομικό, είδα την προσωπικότητα αυτού» – Το εύρος της ποινής

Για την σφαίρα που εντοπίστηκε καρφωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε μαζί με τον τον δικηγόρο κ. Τερζούδη την υπεράσπιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά έπειτα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη, είπε πως «εάν πράγματι η σφαίρα αυτή προέρχεται από το όπλο του αστυνομικού, επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός του ότι δεν πυροβόλησε για να σκοτώσει τον 16χρονο».

«Η ανάληψη της υπερασπιστικής ευθύνης σε μια τέτοια υπόθεση είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε μαζί με τον τον δικηγόρο κ. Τερζούδη την υπεράσπιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά έπειτα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

«Για να αναλάβω τον αστυνομικό, είδα την προσωπικότητα αυτού» τόνισε ο γνωστός δικηγόρος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Και συνέχισε: «Ο εντολέας μου κατηγορείται για το πιο σοβαρό αδίκημα που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, αυτό της απόπειρας αφαιρέσεων ανθρώπινης ζωής, που με τον παλιό Ποινικό Κώδικα τιμωρούνταν με τουλάχιστον 10 χρόνια φυλακή. Με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα, ο εντολέας μου αντιμετωπίζει από την ποινή της φυλακίσεως ενός έτους, μέχρι την ποινή της καθείρξεως 15 ετών. Είναι τόσο μεγάλη η γκάμα της ποινής».

«Είναι πολύ διαφορετικό να είναι ένα παιδί που περπατάει στο δρόμο και πάει στο σπίτι του και το πυροβολεί ένας αδίστακτος αστυνομικός και του λέει σταμάτα και αυτός δε σταματάει και είναι εντελώς διαφορετικό ένα παιδί 16 ετών, το οποίο έχει πάει προηγουμένως σε ένα πρατήριο, του βάζει βενζίνη ένας φουκαράς που δουλεύει όλη τη νύχτα για 20 ευρώ και αυτό τον κοροϊδεύει με μια θρασύτητα, φεύγει, τα 20 ευρώ θα τα πληρώσει πιθανώς ο φουκαράς. Οι αστυνομικοί είναι εκεί για να εφαρμόσουν τον νόμο. Όταν λοιπόν κάποιος κλέβει με αυτόν τον τρόπο, έχουν την υποχρέωση να τον συλλάβουν» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Σχετικά με τον λόγο που ο εντολέας του τράβηξε όπλο και πυροβόλησε, ο γνωστός δικηγόρος δήλωσε: «Με τη μηχανή με 140-150 χιλιόμετρα, ο εντολέας μου που ήταν συνεπιβάτης, προσπαθεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Εκεί έγινε και το λάθος».

Και συμπλήρωσε: «Αν ο άνθρωπος αυτός, πήγε έκλεψε τη βενζίνη και πήγαινε να κάνει μία ληστεία, ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός, δεν έπρεπε να αποτρέψουν αυτή την πράξη;».

Για την σφαίρα που εντοπίστηκε καρφωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου, ο κ. Κούγιας τόνισε: «Εάν πράγματι η σφαίρα αυτή προέρχεται από το όπλο του αστυνομικού, επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός του ότι δεν πυροβόλησε για να σκοτώσει τον 16χρονο »

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στο Ιπποκράτειο οι γονείς του 16χρονου – Ενημερώθηκαν από τους ιατρούς

Loading