Fake news ο θάνατος του Γιώργου Μάγκα – Η συγγνώμη του Σπύρου Μπιμπίλα

Μέσα από τα social media ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας ζήτησε συγγνώμη για την ψευδή είδηση του θανάτου του γνωστού κλαριντζή

«Για μια ακόμα φορά με πληροφόρησαν λάθος και εμφανισα την είδηση περί του θανατου του φίλου Γιώργου Μάγκα.. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει να μας πληροφορουν με ψευδείς ειδήσεις περι θανάτων ! Χαίρομαι που ο Γιώργος Μαγκας ζει !!!!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

propoli

Η προηγούμενη ανάρτηση του:

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας ο βιρτουόζος του κλαρίνου κ βασιλιάς των πανηγυριών , ο υπέροχος Γιώργος Μάγκας! Τον γνώρισα σε μια περιοδεία μας με τον Γιάννη Μόρτζο πριν 20 χρόνια στα Γιάννενα σε μια ταβερνούλα και μου είπε μαζί με την υπέροχη σύντροφο του την Τζούλη, ότι με αγαπούν και με θαυμάζουν. Γίναμε φίλοι! Μας κάλεσε όλο τον θίασο στο πανήγυρι κ όταν μπήκαμε όπως μας είδε, είπε με την ωραία φωνή του, καλωσορίζω τον θίασο του αγαπημένου μου Σπύρου Μπιμπίλα.. Δεν ήξερα πως να το μαζέψω, γιατί εγώ απλά συνεργαζόμουν με τον θίασο του Γιάννη Μόρτζου… Γελάσαμε τόσο πολύ… Καλό ταξίδι υπέροχε Γιώργο Μάγκα, θα μας λείψεις πολύ… Κουράγιο Τζούλη»,

Ο Γιώργος Μάγκας γεννήθηκε στην Λιβαδειά στις 23 Αυγούστου 1952. Ο πατέρας του ήταν διάσημος κλαριντζής, αλλά δεν του έδειξε τίποτα, γιατί ήθελε να τον δει γιατρό. Ο ίδιος όμως, από μικρό παιδί ασχολήθηκε με την μουσική και εντελώς μόνος του ακολούθησε τα αχνάρια του Καρακώστα και Καραγιάννη και έμαθε να παίζει φλάουτο στην αρχή και κλαρίνο αργότερα.

Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε να παίζει σε επαρχιακά μαγαζιά και πανηγύρια και συνόδευσε αξιόλογα ονόματα της ελληνικής δημοτικής μουσικής. Γρήγορα η φήμη του διαδόθηκε και έξω από τα ελληνικά σύνορα όπου εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ στη Γαλλία (Φιέστα ντε Σουτνς), τη Γερμανία, το Βέλγιο (Σφιγκς), την Ισπανία (Πιρινέος), την Αγγλία και τον Καναδά. Έπαιξε με τους Tuxedomoon στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Προβλήθηκε από την τηλεόραση και τις δισκογραφικές εταιρείες.

Η MTV τον χαρακτήρισε ως «το ελληνικό φαινόμενο της βαλκανικής τζαζ». Αυτο που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν το ξεχωριστο παιξιμο του με μόνο το επιστόμιο του κλαρίνου, αλλά και το ιδιαίτερο ντύσιμο του που περιλάμβανε λαμέ κουστούμια με φανταχτερά χρώματα και σχέδια, τα οποία του έραβε η σύντροφός του, Τζούλη.

Δείτε επίσης: Τα αινιγματικά «σπίτια των δράκων» – Αρχαιολογική έρευνα δίνει νέα στοιχεία για τα δρακόσπιτα της Εύβοιας

Loading