Έκτο κύμα πανδημίας: «Φουλ» τα παιδιατρικά νοσοκομεία με παιδιά με κορονοϊό

Περισσότεροι από 280 ασθενείς εισάγονται πια κάθε μέρα στα νοσοκομεία, πάνω από 9.000 οι νέες διαγνώσεις το τελευταίο 24ωρο – Έξι βρέφη και παιδιά στις Μονάδες Αντιμετώπισης Κορονοϊού στην Κρήτη

Σε ανησυχητική τροχιά έχει μπει για μία ακόμα φορά ο κορονοϊός. Μετά από την εκρηκτική αύξηση των νέων κρουσμάτων που καθημερινά προκαλεί, πλέον αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία, τόσο ενηλίκων όσο και παιδιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφημερία της Κυριακής στο γενικό νοσοκομείο Αθηνών Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όγκος των παιδιών που προσέρχονταν με συμπτώματα ήταν πρωτοφανής. Γιατρός που εφημέρευε εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με το thetoc, αναφέρει χαρακτηριστικά πως από τα 250 περίπου παιδιά που εξετάστηκαν για Covid, τα εκατό βγήκαν θετικά, ενώ κάποια από αυτά χρειάστηκε και να νοσηλευτούν.

Ήταν παιδιά όλων των ηλικιών. Η εικόνα έχει αλλάξει δραματικά με τις επισκέψεις στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας να έχουν πολλαπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα, απόρροια του αυξημένου ιικού φορτίου και τους δείκτη θετικότητας.

Για πολύ περισσότερα κρούσματα από ότι καταγράφονται έκανε λόγο ο καθηγητής πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος διότι όπως είπε υπάρχει μία πολύ καλύτερη ταύτιση οπότε πολύς κόσμος που κάνει τελευταίες μέρες τεστ, απλώς απομονώνονται και παίρνει τις οδηγίες από το γιατρό του χωρίς να κάνει πλέον επισημοποίηση του τεστ με μοριακό η rapid για να καταγραφεί στο σύστημα.

Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες 18 έως 24, δηλαδή στα νέα άτομα που κυκλοφορούν περισσότερο και αποδεικνύεται πως δεν τηρούν τα μέτρα αυτοποροστασίας, όπως αναφέρθηκε στην έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό που πραγματοποιήθηκε χθες στον ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες, από τον πρόεδρο Θεοκλή Ζαούτη και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Παρασκευή.

https://www.youtube.com/watch?v=yZ7Xkk2ZlMU

Έξι βρέφη και παιδιά στις Μονάδες Αντιμετώπισης Κορονοϊού στην Κρήτη

Συνολικά 6 νεογνά και παιδιά, νοσηλεύονται στις μονάδες αντιμετώπισης κορονοϊού στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου. Στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται ένα νεογνό, ενώ στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού της Παιδιατρικής του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται πέντε ακόμη αγόρια, ηλικίας ενός μήνα, ενός, δύο, τριών και 16 ετών.

Εξαδάκτυλος: «Μπορεί να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες»

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», τόνισε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Εξαδάκτυλος.

Για το νέο κύμα κορονοϊού ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες.

«Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Υπό πίεση και πάλι τα νοσοκομεία – Για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων μιλούν οι ειδικοί