Κλειστό το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Άγνωστο το πότε θα ανοίξει

Κλειστό θα είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μετά τη σφοδρή κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη χώρα.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Χαράλαμπος Μπιλλίνης μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και είπε ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία του πανεπιστημίου μέχρι αύριο, και την Παρασκευή θα παρθεί απόφαση για εκ νέου αναστολή της λειτουργίας.

propoli

Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εδρεύει στις τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας: Στο Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα καθώς και τη Λαμία στη Στερεά Ελλάδα. Τα κτίριά του, συνολικά καλύπτουν μια έκταση 150 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Σοβαρότερες ζημιές, σύμφωνα με τον κ. Μπιλλίνη, έχουν υποστεί τα κτίρια στο Βόλο, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα αλλά λιγότερες έχουν καταγραφεί σε Λάρισα και Λαμία.

«Στο Βόλο, πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές. Η βιβλιοθήκη έχει καταστροφές, ο πρώτος και δεύτερος όροφος γέμισαν νερά. Ζημιές και στους χώρους του κτιρίου του Πολυτεχνείου, που καταστράφηκαν ακόμη και ένας υποσταθμός της ΔΕΗ. Και το κτίριο της Επιτροπής Προγραμμάτων που έχει πάρει μέσα 2 μέτρα νερό. Αλλά ακόμη δεν έχουμε πρόσβαση στους χώρους. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει». Επισημαίνει, ακόμη, ότι έως τώρα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η πρόσβαση στην περιοχή από τη Βόρεια Ελλάδα.

«Οι φοιτητές από τη Βόρεια Ελλάδα δεν μπορούν να φθάσουν παρά μόνο αν κάνουν το γύρο και πάνε από τα Γρεβενά».

Από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να λειτουργούν οι διοικητικές υπηρεσίες με εργασία εξ αποστάσεως.

Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει. «Θα ελέγξουμε πρώτα ποια κτίρια δεν έχουν υποστεί ζημιές, ότι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα αρχίσει αν δεν διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος», τόνισε ο κ. Μπιλλίνης.

Για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί.

«Θα δοθεί παράταση του εξαμήνου για όσο χρειαστεί», τόνισε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη νερού, τα νεκρά ζώα που δεν έχουν περισυλλεγεί ακόμη. Ο κίνδυνος μολύνσεων είναι αρκετά σοβαρός.

Ο κ. Μπιλλίνης επίσης συστήνει «μεγάλη προσοχή στο νερό, οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να πίνουν μόνο εμφιαλωμένα νερά και να πλένουν συχνά τα χέρια τους χρησιμοποιώντας συχνά απολυμαντικά. Και υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος των κουνουπιών από τα λιμνάζοντα νερά».

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Daniel: Έπεσε η γέφυρα στον Παλαιόπυργο Λάρισας – Μέσω Πυργετού οι μετακινήσεις

Loading