Κρήτη: Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί τουρίστες από την άγρια καταδίωξή τους

Ο Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο», Γιώργος Παπακωνσταντής, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό αλλά και για τα φαινόμενα βίας στην περιοχή.

Νέα στοιχεία για το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στην Κρήτη εναντίον Γερμανών τουριστών έρχονται στο φως, την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

propoli

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες,  οι Κρητικοί που επιτέθηκαν και καταδίωξαν τους Γερμανούς τουρίστες είναι γνώριμοι των Αρχών.

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια των τουριστών προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το σοκαριστικό περιστατικό, ενώ παραμένουν στο ξενοδοχείο που διαμένουν στη Σκαλέτα Ρεθύμνου, καθώς φοβούνται να κυκλοφορήσουν μιας και οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Ο Ο Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο», Γιώργος Παπακωνσταντής, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό αλλά και για τα φαινόμενα βίας στην περιοχή.

«Είναι γνωστοί οι δράστες και αναζητούνται, έχει λήξει το αυτόφωρο και πιστεύω κάποια στιγμή θα εμφανιστούν αυτοβούλως. Έτσι συνήθωε γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις», ανέφερε αρχικά.

«Το περιστατικό έγινε στον κεντρικό δρόμο του Περάματος, μπροστά στα μάτια περαστικών και επιχειρηματιών, οι οποίοι και τελικά φαίνεται πως παρενέβησαν για να λήξει το επεισόδιο. Είναι ένα επεισόδιο που μας δημιουργεί θυμό και θλίψη γιατί δεν χαρακτηρίζει την περιοχή τέτοιο φαινόμενο. Είναι ένα περιστατικό που πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις, συνδυάζοντάς το και με άλλες παρόμοιες συμπεριφορές σε άλλες δηλαδή περιπτώσεις. Παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει πάρα πολλές φορές χωρίς σοβαρή αφορμή», υπογράμμισε.

«Μία αφορμή αυτών των συμπεριφορών είναι το αλκοόλ. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το αλκοόλ αυτή την περίοδο στην περιοχή, γίνονται πανηγύρια  η επιτυχία των οποίων καθορίζεται από το πόσα μπουκάλια ουίσκι θα καταναλωθούν, δεν τους ενδιαφέρει εάν αυτό συμβαίνει και με ανήλικους, είναι μία υποκουλτούρα  που έχει διαμορφωθεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και σε κάποιες περιοχές. Δεν φορά μόνο στον Μυλοπόταμο, αφορά στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης. Εάν το περιστατικό δεν είχε γίνει σε κεντρικό δρόμο έτσι ώστε να επέμβουν οι επιχειρηματίες, και είχε γίνει σε ένα άλλο σημείο, έναν ερημικό δρόμο, ίσως υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν θα είχε πάρει αυτή τη δημοσιότητα εάν δεν ήταν Γερμανοί τουρίστες που επεδίωκαν τα νόμιμα και δημοσιοποίησαν το γεγονός. Φοβάμαι ότι εάν ήταν ντόπιοι, κάποια στιγμή θα τα «κουκούλωναν»», συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντής.

Για την αστυνόμευση δήλωσε πως, «Το οξύμωρο είναι ότι η περιοχή του Μυλοποτάμου διαχρονικά είναι από τις πιο σκληρά αστυνομευόμενες περιοχές και ταυτόχρονα υπάρχει αποτυχία στην αστυνόμευση. Πολλές φορές ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η αστυνομική καταστολή, συμβάλει στην όξυνση των προβλημάτων, διότι οδηγούμαστε σε μία αντιπαράθεση αστυνομίας – πολιτών, και οι πολίτες συσπειρώνονται εναντίον της αστυνομίας εξαιτίας κάποιων συμπεριφορών και έτσι αποκλείεται η δημιουργία πληροφορίας».

«Μία κοινωνία δεν αλλάζει από μία αστυνομική ενέργεια, χρειάζονται μακροχρόνιες ενέργειες, παρέμβαση στην αντιεγκληματική πολιτική, σε θέματα παιδείας και κουλτούρας, με συγκεκριμένη στόχευση. Χρειαζόμαστε αλλαγές στο σύστημα παιδείας κυρίως με την δημιουργία κινήτρων σε σχολές γονέων. Έχουμε γονείς που έχουν ανάγκη να επιμορφωθούν και δεν θεωρούν ότι έχουν ανάγκη να πάνε σ μία εθελοντική σχολή γονέων. Χρειαζόμαστε δομές ψυχικής υγείας και ψυχικής και ψυχολογικής υποστήριξη στις οικογένειες που είναι αντιμέτωπες με εξαρτήσεις. Υπάρχει πρόβλημα, καθώς πολλά περιστατικά αποκρύπτονται», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στο Φαλακρό: Ανατριχιαστική μαρτυρία – «Σαν να έσκασε μία βόμβα δίπλα μου και τους βλέπω όλους σκόρπιους»

Loading