Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: «Στους αποφοίτους ανοίγονται δρόμοι επαγγελματικής αποκατάστασης»

Αν και στην Ελλάδα η σχολική διαρροή είναι πολύ μικρή, υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων, οι οποίοι για διαφόρους λόγους δεν τελείωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Για το λόγο αυτό, πολύ σημαντική είναι η λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), όπου οι ενήλικοι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν ισότιμο τίτλο με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

propoli

«Τα συγκεκριμένα σχολεία, τα οποία είναι δημόσια, έχουν ένα ισχυρό κοινωνικό πρόσημο. Απευθύνονται σε κατηγορίες ανθρώπων, που έχουν ολοκληρώσει το δημοτικό και θέλουν να τελειώσουν το Γυμνάσιο», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, Γεώργιος Βούτσινος.

Στους αποφοίτους «ανοίγονται δρόμοι επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης», ενώ μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές σε επαγγελματικές σχολές, επαγγελματικά ή γενικά λύκεια, αναφέρει ο κ. Βούτσινος.

Η λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ξεκίνησε την περίοδο 1999-2000 με το πρώτο ΣΔΕ Περιστερίου.

Σήμερα, λειτουργούν 66 ΣΔΕ εκ των οποίων 12 σε Καταστήματα Κράτησης και 22 τμήματα εκτός έδρας στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Δείτε επίσης: ΔΕΘ: Tα δύο πακέτα στήριξης που αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση

Loading