Στρατηγός Φράγκος: «Θα το πληρώσουν ακριβά οι Τούρκοι»

Ο Στρατηγός εκτίμησε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα θερμό

Σε πολύ αυστηρό τόνο απάντησε ο Στρατηγός Φράγκος στις απειλές του αντιπροέδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε έκτασης επεισόδιο με την Τουρκία ή και γενικό πόλεμο και θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. Το γνωρίζουν» ανέφερε.

Στη συνέχεια ο κ. Φράγκος είπε πως «αυτό σημαίνει γι’ αυτούς αλλαγή συνόρων και όχι για εμάς. Αυτοί θα χάσουν. Αυτοί έχουν καταπατήσει δικαιώματα εκατομμυρίων αλλοεθνών, τους οποίους καταδυναστεύουν και τους αποκαλούν τρομοκράτες όταν αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους».

Πώς απάντησε στις απειλές Οκτάι

Για τα όσα είπε ο Φουάτ Οκτάι ότι αν δε γίνει αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, η Άγκυρα θα θέσει θέμα αμφισβήτησής τους και «όπου φτάσει» είπε:

«Το “όπου φτάσει” σημαίνει ότι και εμείς μπορούμε να φτάσουμε. Και ό,τι κάνετε και αφορά κυριαρχικά δικαιώματα και εδαφικό, (…) δεν θα περάσει».

Επίσης τόνισε ότι πρέπει να γίνει γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα μείνει αναπάντητη τυχόν γεώτρηση της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα θερμό, όμως, όπως είπε οι Έλληνες δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθώς η χώρα είναι ισχυρή και γεωπολιτικά.

Για το σενάριο να τεθεί ζήτημα αποστρατικοποίησης από τον Ερντογάν στο ΝΑΤΟ είπε ότι η κόκκινη γραμμή της Ελλάδος είναι πως «δεν έχει καμία νομική αρμοδιότητα, κανένα νομικό συμβούλιο, κανενός οργανισμού, να συζητήσει για τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα εδαφικά της χώρας μας».

Τέλος, έβαλε στο στόχαστρο τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατηγορώντας τον πως όχι μόνο δεν τηρεί ίσες αποστάσεις, αλλά δίνει μεγαλύτερη αξία στην Τουρκία, «κάτι που το υπαγορεύουν φυσικά οι ΗΠΑ, για να μην παίζουμε εδώ τις κουμπάρες».

Δείτε επίσης: Η Τουρκία προειδοποιεί με Μικρασιατική Καταστροφή – Θέμα «παράνομης κατοχής νησιών» θέτει ο Ερντογάν