Αναστασιάδης: «Χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή»

Τις θέσεις και τις απόψεις του αναφορικά με την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου είχε την ευκαιρία να αναλύσει ο υποψήφιος στη Β’ Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στην εκπομπή του Flash 99,4 «Άκρως Επικίνδυνοι» με τους Σταύρο Οραήλογλου και Γιάννη Στρίκο.

propoli

Αναλυτικά ο Σάββας Αναστασιάδης τόνισε:

Για τα μηνύματα που εισπράττει με την καθημερινή επαφή που έχει με τους πολίτες:

«Υπάρχει ένα κύμα αισιοδοξίας, όπου πάμε, ο κόσμος μας υποδέχεται με χαρά, μας προτρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για ισχυρή αυτοδυναμία, για πολιτική αλλαγή, να τελειώνουμε με τη διακυβέρνηση που είχαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Εκτιμώ ότι αυτό το κύμα, αυτός ο άνεμος αισιοδοξίας που υπάρχει μετά τις ευρωεκλογές δεν αναστρέφεται στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εθνικές εκλογές».

Για το αν πιστεύει στην αυτοδυναμία του κόμματος της ΝΔ:

«Η εκτίμηση μου είναι πως η αυτοδυναμία είναι διασφαλισμένη. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα αυτοδυναμίας και βεβαίως η εκτιμήσεις προέρχονται πάντα από την Περιφέρειά μου. Θεωρώ ωστόσο, ότι αν δεν πολεμήσουμε το ενδεχόμενο της αποχής, ίσως έχουμε μια αδύναμη αυτοδυναμία. Και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη, να μην έχουμε καθόλου αποχή για να πάρουμε μια ισχυρή εντολή. Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να έχουμε αυτή την εντολή που πρέπει και να εφαρμόσουμε με άνεση το πρόγραμμά μας. Μόνο έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη ημέρα δεν θα μπούμε σε περιπέτειες».

Για το τι πρέπει να περιμένει η Β’ Θεσσαλονίκης από μια κυβέρνηση της ΝΔ:

«Καταρχάς, θα έχει όλες αυτές τις ευεργετικές παρεμβάσεις, που θα επέλθουν από το πρόγραμμά μας. Δηλαδή, οι μειώσεις φόρων, οι μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, οι μειώσεις του τέλους επιτηδεύματος, οι μειώσεις της φορολόγησης των φυσικών προσώπων. Όλα αυτά θα έχουν ευεργετικές επιπτώσεις και στη Β’ Θεσσαλονίκης και στον αγροτικό κόσμο που αποτελεί βασικό επαγγελματικό προσανατολισμό στην περιοχή. Σ’ αυτό θέλουμε να δώσουμε και μεγάλη έμφαση. Έχουμε τη Δυτική Θεσσαλονίκη που είναι μια περιοχή με δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες, την περιοχή της Επαρχίας Λαγκαδά που είναι προβληματική και χρειάζεται να στρέψουμε τα βλέμματά μας προς τα εκεί. Η πρωτογενής παραγωγή θέλει στήριξη».

Για τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι κοστολογημένο:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κινδυνολογεί και το τελευταίο διάστημα το κάνει περισσότερο. Εμείς απαντάμε πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι απόλυτα μελετημένη, κοστολογημένο και θα εφαρμοστεί όπως το έχουμε εξαγγείλει. Η κοινωνία θέλει περισσότερα γιατί έχει πιεστεί. Χρειάζεται περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης από τα βάρη που τις φόρτωσε αυτή η κυβέρνηση. Λέμε λοιπόν αυτά που λέμε και όλα αυτά που λέμε, θα γίνουν. Ας αναλογιστεί πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ τι έλεγε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όταν υποσχόταν μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνίας κόστος 12 δισ. ευρώ και αντί γι’ αυτό ήρθαν επιπλέον βάρη και καμία ελάφρυνση».

Για το αν η ΝΔ μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις στη Β’ Θεσσαλονίκης και να μειώσει την ανεργία:

«Αυτά που είπα προηγουμένως είναι το πρώτο κομμάτι που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Πρέπει να ξέρετε ότι στην περιοχή της Σίνδου, βρίσκεται και η μεγαλύτερη Βιομηχανική Περιοχή της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία χρόνια θυμίζει μια νεκρή πόλη. Η θέση μας λοιπόν, είναι να δημιουργήσουμε ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα με φορολογικά κίνητρα και μειώσεις φόρων ώστε να ξαναδώσουμε ζωή σ’ αυτή τη νεκρή πόλη. Όλα αυτά θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και καλά αμειβόμενες θέσεις. Όχι επιδόματα και συσσίτια πάνω στα οποία στηρίζεται η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα. Αυτός είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί. Υπάρχει ήδη επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα και στη Β’ Θεσσαλονίκης».

Για το αν έχει ατονήσει το ενδιαφέρον για τη συμφωνία των Πρεσπών:

«Καθόλου. Και δεν θα υποχωρήσει ποτέ. Εμείς που δεν ψηφίσαμε τη Συμφωνία και καλώς δεν την ψηφίσαμε, επιβεβαιωνόμαστε καθημερινά για τη στάση αυτή, από τον τρόπο που οι γείτονές μας, άρχισαν να αντιδρούν και να προκαλούν μετά την ψήφιση της Συμφωνίας. Εμείς δεν την έχουμε αποδεχθεί συναισθηματικά και θα την πολεμήσουμε. Και αν υπάρχει τρόπος, γιατί δεν θέλουμε να λαϊκίζουμε ούτε να κάνουμε πατριδοκαπηλία, να καταργηθεί, θα την καταργήσουμε. Πάντως δεν πρόκειται ποτέ να την αποδεχθούμε.  Οι γείτονές μας θα νιώθουν την ανάσα μας πολύ στενά κοντά τους για όλα αυτά που σκέφτονται και μας προκαλούν.

Loading