Επίσημο: Φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν, Λαγκάρντ στην ΕΚΤ

Ο… γόρδιος δεσμός λύθηκε και, έπειτα από πολύωρες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, βγήκε… λευκός καπνός από τις Βρυξέλλες, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να προκρίνεται για τη θέση της προέδρου της Κομισιόν και την Κριστίν Λαγκάρντ για αυτήν της προέδρου της ΕΚΤ.

propoli

Την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής και την επίτευξη συμφωνίας για την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, γράφοντας στο Twitter. “Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε για τη μελλοντική ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών”.

Σύμφωνα με επόμενες αναρτήσεις του, λοιπόν, για τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι “28” αποφάσισαν να προτείνουν τη Γερμανίδα, νυν υπουργό Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Βέλγο πρωθυπουργό, Σαρλ Μισέλ, για επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας και πρώην πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ζοζέπ Μπόρελ, ενώ για πρόεδρο της ΕΚΤ τη Γαλλίδα, νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Δείτε το who is who της νέας προέδρου της Κομισιόν ΕΔΩ

Loading