Η περίσσεια αυτοπεποίθηση του Αλέξη Τσίπρα

Του Θόδωρου Παπαδόπουλου
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το δυνατό «χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι ο άνθρωπος ο οποίος πήρε το κόμμα από το 3% και το οδήγησε στην εξουσία μέσα στην κρίση και μέσα σε συνθήκες μοναδικές για τη χώρα.

propoli

Αναπόφευκτα η αίσθηση της δύναμης και της εξουσίας τόνωσε σε υπέρμετρο βαθμό την αυτοπεποίθηση του Αλέξη Τσίπρα και όχι άδικα θα λέγαμε, μιας και τα επιτεύγματα του είναι πολύ σημαντικά σε σχέση με τον ίδιο και με το κόμμα στο οποίο ηγείται. Βέβαια, όπως αποτυπώνεται σε πολλές στιγμές φωτογραφικά, ο πρωθυπουργός φαίνεται να δείχνει τόσο «χαλαρός» όσο δεν θα περίμενε κανείς μιας και πρόκεται για επίσημες εμφανίσεις του στην Βουλή ή σε συναντήσεις με άλλους ηγέτες. Εκεί τον βλέπουμε άλλες φορές με το κομπολόι, άλλες «χυμένο» σε μια πολυθρόνα και γενικά με ένα στυλ που έχει κατακριθεί ουκ ολίγες φορές.

Αυτή η σιγουριά του Τσίπρα φαίνεται άλλωστε και στην επιλογή του να επιμένει να μιλά στα αγγλικά και να γίνεται αντικείμενο χλευασμού καθώς, όπως ξεκάθαρα φαίνεται, τα αγγλικά τα έμαθε μεγάλος και δεν μπορεί να τα ομιλεί με την ευκολία που θα ήθελε ο ίδιος και οι ακροατές του. Η αλήθεια είναι ότι η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει στην αλαζονεία και ειδικά σε ανθρώπους που έχουν τόση εξουσία στα χέρια τους, η γραμμή που ξεπερνά η αυτοπεποίθηση τα όρια και η σιγουριά γίνεται αλαζονεία είναι λεπτή.

Από την άλλη, ο Τσίπρας με το επικοινωνιακό του χάρισμα μπορεί να κρατήσει δυνατό τον ΣΥΡΙΖΑ και να είναι ο νέος «Ανδρέας» που έχει λεηλατήσει το ΠΑΣΟΚ, όπως το ΠΑΣΟΚ κάποτε με τον ορίτζιναλ Ανδρέα λεηλάτησε την Αριστερά εκείνης της εποχής. Με το ίδιο «νόμισμα» λοιπόν πληρώνεται το ΠΑΣΟΚ σήμερα, ενώ όσο η Φώφη Γεννηματά βρίσκεται στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ η ανάκαμψη απλά δεν μπορεί να έρθει. Ακριβώς αυτή την αρχηγό θέλει ο Τσίπρας στο ΚΙΝΑΛ για να μην κινδυνεύσει να χάσει την δεύτερη θέση και ένα πολύ καλό ποσοστό στις εκλογές που θα κρατάει ζωντανό το όνειρο της επανόδου στην κυβέρνηση.

ΥΓ. Αν τελικά χάσει ο Τσίπρας τις εκλογές…

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Loading