INTIME

Καμμένος: «Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης» (vd)

Την απόφασή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα προσφύγει στη Βουλή μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα ο Πάνος Καμμένος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

propoli

«Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ. Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώ ότι τίθεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού».

Και συνέχισε λέγοντας πως «οι ΑΝΕΛ δεν μετρώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμιά λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία, ήταν η απόφαση στο πρώτο και στο τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωση στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Αλλά, αν δώσουμε την εμποστοσύνη μας, είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την καρέκλα. Να σπάσουμε τη καρέκλα».

Επίσης ο πρώην ΥΠΕΘΑ ζήτησε τη διενέργεια ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και εν συνεχεία να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα. Επίσης εξαπέλυσε βολές κατά του Ν. Κοτζιά τονίζοντας ότι «αντισυνταγματικά εκχώρησε εθνική κυριαρχία και έκανε την εκτίμηση ότι πάνω από το 80% του ελληνικού λαού είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Τέλος να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας, με τον Πάνο Καμμένο να παραδίδει στον Βαγγέλη Αποστολάκη.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου:

https://www.youtube.com/watch?v=k2Y1jwX9Z-E#action=share

Loading