Τσίπρας: «Δεν πορεύτηκα ποτέ εκ του ασφαλούς»

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο για τη συνεργασία που είχαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια της συγκυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι επόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την παραίτηση Καμμένου, θα είναι ο Βαγγέλης Αποστολάκης, ενώ τόνισε ότι προσφεύγει άμεσα στη Βουλή προκειμένου να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Εθνική Αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου.

propoli

Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά πως κάνει αποδεκτή την παραίτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ από τη θέση του ΥΠΕΘΑ και συμπλήρωσε ότι θα κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε άλλη παραίτηση υποβληθεί από το κόμμα του μέχρι πρότινος κυβερνητικού του εταίρου.

«Επί τέσσερα σχεδόν χρόνια είχα μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό ότι προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες και είναι γνωστές και οι ιδεολογικές μας διαφορές. Με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον πετύχαμε πολλά. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη δύσκολη περιπέτεια των μνημονίων. Στηρίξαμε τους αδύναμους , πολεμήσαμε τη διαφθορά και αποκαταστήσαμε τη δικαιοσύνη.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πάνο τον Καμμένο για την προσπάθεια που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Ζήτησα από τον ίδιο καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Ευχαριστώ λοιπόν γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Σήμερα μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Άμυνας, καθώς επίσης και ότι θα ζητήσει το ίδιο και για τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα. Την έκανα δεκτή όπως θα κάνω δεκτή και όποια άλλη παραίτηση έρθει» τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Έχω καταστήσει σαφές, ότι μετά την έξοδο από τη μνημονιακή περιπέτεια, κύριο μέλημα μου είναι να αποκατασταθεί η θέση της χώρας στο παγκόσμιο χάρτη, να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα μέσα από τις συμμαχίες, θα αποτελέσει πυλώνα ασφάλειας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αυτός είναι εθνικός μου στόχος. Και μπροστά σ’ αυτόν τον εθνικό στόχο δεν πρόκειται να κάνω πίσω, δεν πρόκειται να δειλιάσω και να λογαριάσω το πολιτικό κόστος.

Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, είναι ο ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσω ανεξέλεγκτη την πορεία που έχουμε χαράξει».

Είναι σαφές, ότι όπως πορεύτηκα τα τέσσερα χρόνια, έτσι θα πορευτώ και τώρα. Το Σύνταγμα μου δίνει τη δυνατότητα να αφήσω ασαφές το αν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία που στηρίζει την προσπάθειά μου, για την ολοκλήρωση του έργου μου. Και έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις, όπως, την αποκατάσταση της κανονικότητας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την προστασία της πρώτης κατοικίας, έχουμε την διευκόλυνση όλων όσων έχουν μεγάλες οφειλές και να περάσουμε χρήσιμα νομοθετήματα.

Έχουμε όμως μπροστά μας και θεσμικές τομές. Την Συνταγματική Αναθεώρηση που η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει για άλλα πέντε χρόνια. Τη μεγάλη πρωτοβουλία για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι ποτέ δεν πορεύτηκα εκ του ασφαλούς. Πάντοτε είμαι αυτός που δεν δειλιάζει και στο πλαίσιο αυτό έχω πάρει την απόφασή μου κι έχω ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα πάμε σύντομα σε ανανέωση της εμπιστοσύνης από την πλευρά της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Να προχωρήσουμε σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα επιλογές. Οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον τόπο. Πρώτος εγώ και βέβαια κάθε μέλος της Αντιπροσωπείας».

Loading