INTIME

Κακουργηματική δίωξη για την επίθεση Ρουβίκωνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί να βρίσκεται η επιχείρηση καθαρισμού της Βουλής από τις μπογιές που πετάχθηκαν χθες στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου, ενώ παράλληλα κινούνται οι διαδικασίες δίωξης κακουργηματικού χαρακτήρα κατά των μελών του Ρουβίκωνα που συμμετείχαν στην ενέργεια.

propoli

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης που αφορά όλους όσους μετείχαν στον βανδαλισμό της περιστύλιού της Βουλής, ανεξάρτητα από το αν έχουν συλληφθεί ή όχι, ο ένας συλληφθέντας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας κατηγορία κακουργήματος με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί σε τακτική ανάκριση.

Επίσης με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας ανατέθηκε σε αντιστράτηγο του Σώματος να διενεργήσει ΕΔΕ για το περιστατικό καθώς μπορεί κάποιοι να αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση του Ρουβίκωνα ωστόσο υπήρχε έγγραφο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας το οποίο ανέφερε ότι γύρω από τη Βουλή θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα.

Όπως μετέφερε το «Βήμα» το συγκεκριμένο έγγραφο της ΕΛΑΣ είχε τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανέφερε πως «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης και οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».

Επίσης στο έγγραφο ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού από τους αστυνομικούς που φυλάσσουν το κτίριο προκειμένου να αποφευχθεί μια ενέργεια που θα εκθέσει την ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο».

Loading