INTIME

Κατσαφάδος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε γλώσσα και έθνος»

Την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την κυβερνητική πλειοψηφία, σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

propoli

Στο ζήτημα που αφορά την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για αυτή την επαίσχυντη συμφωνία. Μια συμφωνία η οποία δυστυχώς έδωσε στους βόρειους γείτονές μας το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά ακόμα και ακόμα χειρότερα τους έδωσε γλώσσα και ταυτότητα. Από εδώ και πέρα μετά την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας θα υπάρχει ένα κράτος που θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία, θα κατοικείται από Μακεδόνες πολίτες και θα μιλάνε την Μακεδονική».

Παράλληλα, όσον αφορά το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο NATO το οποίο αναμένεται να έρθει προς επικύρωση στην ελληνική βουλή, ο Κ. Κατσαφάδος, τόνισε ότι «δυστυχώς μέσα από αυτή τη διαδικασία η χώρα μας έχασε και το ένα της από τα δύο όπλα, το οποίο ήταν και το veto για την ένταξη των Σκοπίων στο NATO. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει πει ότι δε θα το ψηφίσουμε, και όταν με το καλό γίνουν οι εκλογές  και η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει και κολλήματα ως προς την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η Νέα Δημοκρατία δε θα έμπαινε σε φθηνούς τακτικισμούς όσον αφορά την πρόταση μομφής. Ξεκάθαρα και ομόφωνα όλοι έχουμε αντιταχθεί, όχι γιατί αυτή είναι η κομματική μας γραμμή, αλλά γιατί αυτό είναι το πιστεύω μας. Γιατί στα εθνικά θέματα δε μπαίνουν κομματικές γραμμές και θέματα κομματικής πειθαρχίας», δήλωσε στο ζήτημα που τα πυρά που δέχεται η αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγονός ότι δεν κατέθεσε πρόταση μομφής πριν από την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Από την άλλη πλευρά, σχολιάζοντας το επεισόδιο με την «γκαζόζα» στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Κ. Κατσαφάδος το χαρακτήρισε ως «προσβολή, την ευθύνη της οποίας έχει η κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να δημιουργεί πλειοψηφίες αλά καρτ. Αλλά είναι και μια περεταίρω απαξίωση του κοινοβουλευτικού θεσμού. Και εγώ ξέρετε είμαι ένας νέος άνθρωπος και νέος στην πολιτική, και γνωρίζω για τους συνομήλικούς μου αλλά και για τους νεότερους από εμένα, πόσο έχουν απαξιωθεί τόσο η πολιτική, όσο και οι πολιτικοί. Αυτά τα φαινόμενα, το μόνο το οποίο κάνουν είναι να ρίχνουν νερό, στον μύλο των ακραίων».

Loading