Καρράς: «Εξισορροπητικός ο ρόλος Παπανδρέου»

Στις εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή, σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΚΙΝΑΛ, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς.

propoli

Ερωτηθείς σε σχέση με την επικείμενη συνάντηση που θα έχει η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου, τόνισε ότι «δεν αποτελεί έκπληξη η συγκεκριμένη συνάντηση καθώς στο ΚΙΝΑΛ συμμετέχουν και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποια εξέλιξη η οποία θα είναι μη αναμενόμενη. Έχουμε προγραμματίσει το συνέδριο για την Κυριακή, μετά την αποχώρηση του κυρίου Θεοχαρόπουλου, επομένως και θέματα οργανωτικά και διαδικαστικά θα συζητηθούν για να βαδίσουμε ομαλά προς την πορεία του συνεδρίου και εν συνεχεία των εκλογών».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «η πορεία του ΚΙΝΑΛ είναι προς την ομογενοποίηση και τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Επομένως και αυτό είναι φυσιολογικό, διότι αν θυμάστε στο συνέδριο πέρυσι είχαν συζητηθεί αυτά για δύο κοινοβουλευτικές ομάδες και αυτό ήταν κατ΄ απαίτηση του κυρίου Θεοδωράκη. Μετά την αποχώρηση δεν υπάρχει ανάγκη μη ενοποίησης».

Όσον αφορά τη στάση του κυρίου Παπανδρέου στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Καρράς ξεκαθάρισε ότι «ο κύριος Παπανδρέου έχει και μια άλλη ιδιότητα, αυτή του προέδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς, και από ότι ξέρουμε όλοι, εκεί είχε παρθεί μια απόφαση υποστηρικτική. Δε νομίζω ότι ο κύριος Παπανδρέου εγκατέλειψε ούτε τη σοσιαλιστική διεθνή, αλλά ούτε και τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ, ήταν εξισορροπητικός ο ρόλος του».

Για τη «γκαζόζα»

Όσον αφορά το επεισόδιο στην βουλή με την γκαζόζα, ο Καρράς, δήλωσε πως «συμβάλλουμε όλοι και εγώ ακόμα, στο να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα. Και θα γίνω πιο συγκεκριμένος. Βλέπετε ότι όλοι στηλιτεύουμε, καταδικάζουμε τέτοια φαινόμενα τα οποία είναι μεμονωμένα. Η ποιότητα της πολιτικής ζωής, αυτή καθαυτή, δεν μπορεί να τραυματιστεί από ένα μεμονωμένο γεγονός. Τραυματίζεται όμως στη παρούσα φάση από την κυβερνητική πολιτική, η οποία αποδέχεται τέτοια φαινόμενα». Παράλληλα όμως τόνισε ότι αυτή η «μείωση της ποιότητας της πολιτικής πρέπει να τελειώνει με τον δρόμο των εκλογών».

Loading