INTIME

«Κλειδώνει (;)» τηλεμαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη

Του Χρήστου Τσαλικίδη
«Γιατί όχι;» Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν κύκλοι της Πειραιώς στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναμετρηθεί πολιτικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια τηλεμαχία.

propoli

Η Πειραιώς σήκωσε το… γάντι που πέταξε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, όταν ο Νίκος Βούτσης αρνήθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ να τριτολογήσει, γεγονός που συνεπάγεται ότι η πρόσκληση-πρόκληση γίνεται αποδεκτή.

Έτσι και αλλιώς στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν από καιρό πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», θέλοντας με αυτήν την φράση να καταδείξουν ότι η συμφωνία αλήθειας που επιθυμεί να συνάψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την κοινωνία βασίζεται στις αρχές της ειλικρίνειας και του ρεαλισμού. Γεγονός, όπως εξηγούν, που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το συγκεκριμένο debate -εάν και εφόσον γίνει- έχει ξεκάθαρο φαβορί προτού καν διεξαχθεί και αυτό δεν είναι άλλο από τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι  ο Αλέξης Τσίπρας στην πολιτική του διαδρομή «αποδεδειγμένα άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ», ενώ ως πρωθυπουργός έκανε διεθνή όρο τη λέξη «kolotoumba».

Από το debate στην πρόταση μομφής

Από εκεί και πέρα το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη κρατά ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι στο τραπέζι» τονίζουν χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως όταν η συμφωνία έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τότε ο κάθε βουλευτής θα αναμετρηθεί με τη συνείδησή του. «Και εκεί θα φανεί ποιοι βάζουν την καρέκλα πάνω από την πατρίδα» σημειώνουν δηκτικά.

Το ότι η ΝΔ θα κάνει «ό,τι μπορεί το επόμενο διάστημα να εμποδίσει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών» επιβεβαίωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επανέλαβε ότι «όσες πιέσεις και αν έχουμε δεχθεί και όσες και αν δεχτούμε στο μέλλον, όχι μόνο δεν θα την ψηφίσουμε, αλλά θα κάνουμε και ό,τι μπορούμε για να μην περάσει αυτή η συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον» ανέφερα χαρακτηριστικά.

Loading