ΙΝΤΙΜΕ

Μπούμερανγκ η σκανδαλολογία για Τσίπρα

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Πανηγυρικό τόνο, στο “κλίμα Γαλατσίου” όπως μας λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, θέλει να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα στο ΣΕΦ.

Νωρίτερα, αύριο Σάββατο συγκεκριμένα, θα έχει προηγηθεί ομιλία του πρωθυπουργού στην Πάτρα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές.

Όσον αφορά τη συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου, αυτή ολοκληρώθηκε με τον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη, την Κυριακή Μάλαμα, σκηνοθέτιδα, διευθύντρια προγράμματος της ΕΡΤ3 και μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον μουσικό Ρος Ντέιλι, τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Γιώργο Πετρόπουλο, και την Νατάσα Ρωμανού, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Κολούμπια κι ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA.

Η Έφη Αχτσιόγλου προτιμήθηκε να δώσει τη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως το όνομα της υπουργού Εργασίας ακούγεται έντονα και για την θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Την ίδια ώρα, η αλλαγή πλεύσης από τον κ. Τσίπρα και η μη παρουσία του σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μάριου Σαλμά κρίθηκε επιβεβλημένη ύστερα από την “προστασία” που έτυχαν ο Παύλος Πολάκης κι ο Πάνος Καμμένος ώστε να μην τεθούν καν σε ψηφοφορία οι δικές τους υποθέσεις, αλλά και για να μην αναγκαστεί να εμπλακεί και στη συζήτηση της ερώτησης του προέδρου των ΑΝΕΛ για την υπόθεση του διαγωνισμού για τις βίζες που είχε ως στόχο της τον Νίκο Κοτζιά και κατά την οποία ακούστηκαν πολλά που χρήζουν απαντήσεων.

Αναθαρρούν στο ΚΙΝΑΛ

Η σκανδαλολογία που γυρίζει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση έχει αναθαρρήσει, εξάλλου, πολλούς στο ΚΙΝΑΛ οι οποίοι, αξιολογώντας παραλλήλως και τις δημοσκοπήσεις, εκτιμούν πως παρότι η ηγεσία του δεν πείθει, εν τούτοις μπορεί να τα πάει καλύτερα του αναμενόμενου στις ευρωεκλογές.

Υπάρχει μεγάλη συσπείρωση και πολύς κόσμος που γυρίζει στις τάξεις μας απογοητευμένος από το ΣΥΡΙΖΑ”,όπως μας λέει στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.

Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές αποκαλούν παραδοχή της ΝΔ ότι ακόμα κι αν είναι πρώτη στις βουλευτικές εκλογές δεν πρόκειται να έχει αυτοδυναμία, όπως αποκαλύπτεται από τα σενάρια μεγάλου συνασπισμού με το ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφορούν κάποιοι από την Πειραιώς, σενάρια που οι ίδιες πηγές αρνούνται κατηγορηματικώς, επισημαίνοντας με νόημα πως ακόμα κι αν η Φώφη Γεννηματά αρνηθεί να συγκυβερνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα την ακολουθήσει το όλον ΚΙΝΑΛ.

Loading