INTIME

Ν. Παππάς: “Να αποφύγουμε τα κακά της πασοκοποίησης”

Το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές «μάς εδραιώνει όχι μόνο ως δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ως κορμό της προοδευτικής παράταξης. Ως καταλύτη για το συντονισμό των προοδευτικών δυνάμεων, εντός και εκτός Βουλής», υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Νίκος Παππάς.

propoli

Το 31,5% δημιουργεί την «ευθύνη να αντιστοιχίσουμε την πολιτική μας ακτινοβολία στην εκλογική βάση, η οποία σε τέσσερις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 μας στήριξε» και «το καθήκον της προγραμματικής δυναμικής αντιπολίτευσης».

«Το ζητούμενο είναι να κάνουμε συνέδριο, αφού έχουμε κάνει το άνοιγμα που θα μας καταστήσει το λαϊκό μαζικό κόμμα της Αριστεράς, το μαζικότερο κόμμα του προοδευτικού φάσματος στη χώρα.

Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τη συσσωρευμένη μας πείρα, και το προγραμματικό μας οπλοστάσιο, και τις δυνατότητες που έχουν όλα τα στελέχη και πρωτίστως ο Αλέξης Τσίπρας» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών.

«Να έρθουμε σε επαφή με τον προοδευτικό κόσμο στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στην οργανωμένη επιχειρηματικότητα, στην κοινωνία, στον απλό λαϊκό κόσμο», στη νεολαία, στην κοινωνία των πολιτών, «και αυτό να αποτυπωθεί στην οργανωμένη μας βάση», η οποία είναι μόλις «κάπως μεγαλύτερη από εκείνη την εποχή που το κόμμα μας δεν έπαιζε κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αυτό είναι ένα ιστορικό παράδοξο το οποίο πρέπει να λύσουμε» σημείωσε.

“Δεν αφουγκραστήκαμε όσο έπρεπε την κοινωνία”

«Πληρώσαμε ποικιλοτρόπως το γεγονός ότι δεν αφουγκραστήκαμε όσο έπρεπε την κοινωνία. Άρα, για να είμαστε συμβατοί με τις ιδέες μας, τα οράματά μας και τις πολιτικές μας συντεταγμένες, πρέπει να ανοίξουμε το κόμμα» τόνισε ο τέως υπουργός ΨΗΠΤΕ.

«Πρέπει να αποφύγουμε τα κακά της “πασοκοποίησης”, που ήταν τα κλειστά συστήματα εξουσίας, τα οποία ήταν έτοιμα να αγκαλιάσουν την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών, και να μη φοβηθούμε τα καλά ενός μαζικού, λαϊκού, αριστερού κόμματος».

Και προειδοποιεί πως «αν υπάρξουν ραγδαίες περικοπές, θα υπάρξουν λαϊκές κινητοποιήσεις, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απουσιάζει από αυτές». «Έπειτα από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης, πετύχαμε ένα αποτέλεσμα που καταγράφει απώλεια μόλις 4 μονάδων σε σχέση με τις εκλογές του 2015» τόνισε.

Ωστόσο, αν το υψηλό ποσοστό των εκλογών λειτουργήσει εφησυχαστικά για το κόμμα, αυτό «θα είναι ιστορικό λάθος. Δεν είναι “πάτωμα” το 31,5%» υπογράμμισε και συνέχισε: «Όποιος έχει ονειρευτεί “παρενθέσεις” στο παρελθόν έχει διαψευστεί παταγωδώς».

«Δεν μπορεί να μας χτυπάει κόσμος την πόρτα εδώ και εφτά χρόνια και να μην την ανοίγουμε»

«Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Ο στόχος είναι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ένα μικρό κόμμα σε οργανωμένη βάση, σε μεγάλο κόμμα που θα εκφράζει τον ειρμό της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα με την ηγεμονία των ιδεών της Αριστεράς», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

«Όποιος δεν συμφωνεί με το μετασχηματισμό οφείλει να το πει δημόσια». «Η γραμμή του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να είναι η στρατηγική ήττα ενός αριστερού, προοδευτικού κόμματος» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ίδιες οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να αναζητήσουν τρόπους συντονισμού», τώρα που «οι πολίτες κατέρριψαν στην κάλπη το σχέδιο συγκεκριμένων επιχειρηματικών, μιντιακών και πολιτικών κέντρων για “στρατηγική ήττα” της Αριστεράς και του Τσίπρα», πρόσθεσε.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Politik” την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Loading