INTIME

Ο Τσίπρας παίρνει (ξανά) πάνω του τον Πολάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταθέτει για λίγες ημέρες τις διακοπές του προκειμένου να υπερασπιστεί ο ίδιος τον Παύλο Πολάκη την Τετάρτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκεται μόνο στο ότι ο κ. Πολάκης παραπέμπεται στην τακτική Δικαιοσύνη, ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών στην περίπτωσή του.

Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του αξιολογούν πως η περίπτωση Πολάκη αποτελεί προοίμιο ρεβανσιστικών κινήσεων από την πλευρά της κυβέρνησης

προκειμένου να χτυπηθεί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Προκειμένου, επομένως, να κοπεί η διάθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε κινήσεις όπως η σύσταση εξεταστικών

ή προανακριτικών επιτροπών για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ή τη Novartis ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνει την κατάσταση στα χέρια του,

πιστεύοντας άλλωστε ότι είναι και χρυσή ευκαιρία να δείξει στην πράξη τι σημαίνει μαχητική αντιπολίτευση.

Ο ίδιος, εξάλλου, δεν έχει αφήσει ασχολίαστο σε συνεργάτες του πως αυτές τις 20 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα περισσότερα ΜΜΕ εξακολουθούν να ασκούν αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Πολάκης μάλλον θα έχει συμμάχους στη Βουλή, για διαφορετικούς λόγους, τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΜέΡΑ 25.

Κοινοβουλευτική μάχη στην Ολομέλεια αναμένεται να δοθεί και για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, όπου κοινοβουλευτικός

εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι πολύ πιο συγκαταβατική στην Ολομέλεια- κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- για τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στις 120 δόσεις.

«Μεγάλος πόλεμος» με ΚΙΝΑΛ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, θα δώσει σαφή δείγματα γραφής μιας σκληρής, αλλά προγραμματικής αντιπολίτευσης κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση για την κατάργηση της απλής αναλογικής στους δήμους και στις περιφέρειες,

καθώς και για την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου, ζητήματα άλλωστε που εμπεριέχουν ιδεολογικές διαφοροποιήσεις από τη ΝΔ.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για «μεγάλο πόλεμο» σε βάρος και του ΚΙΝΑΛ στην περίπτωση που συναινέσει στην αλλαγή του άρθρου 54 του Συντάγματος ώστε ο νέος εκλογικός νόμος για τις βουλευτικές εκλογές να έχει εφαρμογή από τις αμέσως επόμενες κάλπες.

 

 

Loading