Ποιοι παίζουν και ποιοι όχι για το ευρωψηφοδέλτιο

Ποιοι παίζουν και ποιοι όχι για το ευρωψηφοδέλτιο

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Στην αναμονή επίσημων ανακοινώσεων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικές πηγές μας διαβεβαιώνουν ότι θα είναι ένα “μιξ απ” (μείγμα), όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, που θα καταδεικνύει την πολυσυλλεκτικότητα του κόμματος.

propoli

Συγκεκριμένα, σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι νυν ευρωβουλευτές- Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Στέλιος Κούλογλου-, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι εκπρόσωποι των κινημάτων, καθώς και της Κεντροαριστεράς.

Υποβαθμίζουν, μάλιστα, οι ίδιες πηγές πιθανές αντιδράσεις, κάνοντας λόγο για προσωπικότητες ευρείας αποδοχής τις οποίες δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.

Όπως κι αν έχει, το ευρωψηφοδέλτιο πιθανότατα θα έχει συμπληρωθεί μέχρι τις 20 Μαρτίου για να λάβει την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε αυτό είναι πολύ πιθανό να συμπεριλαμβάνονται ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος στην ουσία προλόγισε τον Αλέξη Τσίπρα κατά την εκδήλωση για τη σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων- με πρωτοβουλία της Λούκας Κατσέλη- που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αλλά κι ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η ίδια η κυρία Κατσέλη, πάντως, διευκρίνισε στο Politik πως δεν θα είναι υποψήφια ούτε στις ευρωεκλογές ούτε στις βουλευτικές εκλογές, αλλά δεν απέκλεισε την ανάληψη κάποιου άλλου ρόλου, θεσμικού ή εξωθεσμικού.

Η πρώην υπουργός, εξάλλου, διατύπωσε ενστάσεις για το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας, κυρίως για το ότι δεν υπάρχει δικαστική προστασία των πολιτών κι αυτό ύστερα από σχετική απαίτηση των τραπεζών.

Για τη Βουλή η Ξενογιαννακοπούλου

Την ίδια ώρα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μας διέψευσε επίσης τα σενάρια που την θέλουν υποψήφια ευρωβουλεύτρια στο πλαίσιο της διεύρυνσης.

Αντιθέτως, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης μας ενημέρωσε πως θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, άγνωστο ωστόσο ακόμα σε ποια εκλογική περιφέρεια.

Από την άλλη, από το Μαξίμου διαψεύδουν πως θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε στην εκδήλωση στο “Caravel”, ενώ τη σχετική τους επιθυμία μας διατύπωσαν εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κι ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

 

 

 

 

Loading