Πυροτέχνημα που γύρισε μπούμερανγκ η Novartis

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Σε πυροτέχνημα που γύρισε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση εξελίσσεται η πολύκροτη υπόθεση της Novartis, η οποία μοιάζει με μια μεγάλη πολιτική «φούσκα» η οποία έσκασε χωρίς να κάνει μεγάλο πολιτικό… θόρυβο.

propoli

Εξ ου και στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζουν πως το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» αποδείχθηκε ως η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Για αυτό και στην Πειραιώς μιλούν για επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίες είχαν προαναγγελθεί από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο.

«Δεν τους βγήκε το περσινό πυροτέχνημα, καθώς η παράσταση με τις 10 κάλπες στη Βουλή δεν έπεισε κανέναν και τους γύρισε μπούμερανγκ, και έτσι τώρα δοκιμάζουν μια νέα εκδοχή με ένα νέο κακοστημένο σήριαλ που θα έχει ως φαίνεται επεισόδια στην υπηρεσία της προεκλογικής τους εκστρατείας» σημειώνουν κορυφαία κομματικά στελέχη.  Μιλούν, μάλιστα, για την «απόλυτη γελοιοποίηση ενός παραδικαστικού κυκλώματος που ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου και το οποίο συμπράττει δυστυχώς στη σκηνοθεσία ενός κακοστημένου προεκλογικού σίριαλ».

Στη Νέα Δημοκρατία εστιάζουν στο γεγονός ότι το πόρισμα της εισαγγελίας ανακοινώνεται σε… δόσεις. Για αυτό και θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα. Τι είναι αυτό που επέσπευσε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για μερικά πρόσωπα από τα δέκα που διερευνώνται, και ταυτόχρονα καθυστέρησε τις αποφάσεις για τα υπόλοιπα; Τι ήταν αυτό που δεν επέτρεπε στην εισαγγελία να ολοκληρώσει την έρευνά της για το σύνολο των εμπλεκόμενων προσώπων;  «Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας αντικειμενικός λόγος για όλα αυτά, εκτός βέβαια από την ανάγκη της κυβέρνησης να διατηρήσει μια σκιά πάνω από τους πολιτικούς της αντιπάλους. Ο τεμαχισμός της υπόθεσης εξυπηρετεί ένα και μοναδικό σκοπό: η υπόθεση Novartis να.. συρθεί όσο “χρειαστεί”, δηλαδή μέχρι τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης και τις εθνικές εκλογές» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη

Και καταλήγουν: «Τα μοναδικά στοιχεία βάσει των οποίων κινήθηκε η διαδικασία εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων ήταν οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων. Επομένως, η θέση στο αρχείο της υπόθεσης για μερικά μόνο από τα δέκα αυτά πρόσωπα δεν δικαιολογείται. Με άλλα λόγια, δεν γίνεται όσα κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες να αποδεικνύονται για ορισμένα μεν πρόσωπα ψέματα, οδηγώντας την υπόθεσή τους στο αρχείο, ενώ για τους υπόλοιπους να μη συμβαίνει αυτό. Είναι δυνατόν ένας μάρτυρας να είναι ψεύτης ως προς τον κ. Πικραμμένο και αληθινός για τον κ. Σαμαρά; Ακόμα και υπό τις συνθήκες αυτές όμως, το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη στέλνει στο αρχείο τις δήθεν κατηγορίες, εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς που θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα απολογηθούν για την πρωτοφανή  επιχείρηση εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης».

Loading