Γιατί ο Τσίπρας “ξέχασε” τον Ιγκλέσιας

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ήθελε οι ευρωεκλογές να διεξαχθούν φέτος, λίγο πριν τις βουλευτικές!

Από τη στιγμή, ωστόσο, που δεν μπορεί να αλλάξει τον ευρωπαϊκό προγραμματισμό επιχειρεί να τον εκμεταλλευτεί.

Ο πρωθυπουργός, όπως άλλωστε μας επισημαίνουν στενοί του συνεργάτες, θα αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο στο δρόμο προς την ευρωκάλπη το ότι είναι ο ίδιος κι όχι η Φώφη Γεννηματά που οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν ως τον εκπρόσωπο της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας.

Επισημαίνουν, μάλιστα, πως δεν ήταν τυχαίο ότι πριν ξεκινήσει την ομιλία του στο Γαλάτσι το Σάββατο μεταδόθηκε μήνυμα του σοσιαλιστή- συγκυβερνά με την Αριστερά και το Κομμουνιστικό Κόμμα- πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ενώ στο τέλος της και μιλώντας για τις εκλογές στην Ισπανία στις 28 Απριλίου ο κ. Τσίπρας “ξέχασε” τους Podemos και τον “σύντροφο” Πάμπλο Ιγκλέσιας κι αναφέρθηκε μόνο στον σοσιαλιστή ομόλογό του Πέδρο Σάντσεθ.

“Ο Θεοχαρόπουλος θα μπορούσε να είχε εκβιάσει”

Την ίδια ώρα, από το Μαξίμου απορρίπτουν την κατηγορία πως αρκετοί από όσους Κεντροαριστερούς βρέθηκαν το Σάββατο στο Γαλάτσι το έπραξαν για την πολιτική τους επιβίωση.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, για παράδειγμα, θα μπορούσε πολύ εύκολα, εκβιάζοντας για την ψήφο του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, να εξασφαλίσει μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

Δεν το έκανε, όμως, γιατί τόσο εκείνος όσο και πολλοί άλλοι δεν λειτουργούν με όρους συναλλαγής κι αντιλήφθηκαν ότι η Χαριλάου Τρικούπη κοιτά μόνο δεξιά και καθόλου αριστερά”, σημειώνουν με νόημα κυβερνητικές πηγές.

Loading