INTIME

Τζελέπης: «Κυνικός εξουσιαστής ο κύριος Τσίπρας»

Την εκτίμηση ότι «ο κύριος Τσίπρας είναι ένας κυνικός εξουσιαστής» διατύπωσε στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στον νομό Σερρών, Μιχάλης Τζελέπης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να αλλάξει το ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, ο Μ. Τζελέπης εκτίμησε ότι πιθανότατα «δε θα αλλάξουν τα δεδομένα, γιατί δεν χρειάζεται. Ο κόσμος ο προοδευτικός ιδιαίτερα, να καταλάβει το ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ως βασικό κορμό το ΠΑΣΟΚ, είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και πορευόμαστε αυτή τη στιγμή ως ΚΙΝΑΛ και με άλλες συλλογικότητες και με διαφορετικά πολιτικά πρόσωπα, που έχοντας όμως μια κοινή συνισταμένη. Το να ξαναγεννήσουμε την μεγάλη προοδευτική παράταξη, αυτή που μεταπολιτευτικά ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ, ως κυρίαρχο πολιτικό χώρο».

Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος στα αίτια για τα οποία η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση του πρωθυπουργού για εκλογική συμπόρευση, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι βασική αιτία είναι το γεγονός ότι «ο κύριος Τσίπρας ούτε προοδευτικός είναι, ούτε κεντροαριστερός. Το άλλο είναι ότι τώρα που πνέει τα λοίσθια, έρχεται στα στερνά του να θυμηθεί πλέον τον προοδευτικό χώρο. Μα ξέχασε ότι τόσο καιρό έκανε την επιλογή του και συγκυβερνούσε με τον ακροδεξιό κύριο Καμμένο; Ξέχασε ότι οι υπόλοιποι Καμμένοι του έχουν μείνει στη κυβέρνηση; Για ποιο προοδευτικό χώρο μιλάει τώρα ο κύριος Τσίπρας; Μάλιστα τολμάει να απευθύνεται στο Κίνημα Αλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ; Θεωρεί ότι έχουμε πάθει το σύνδρομο της Στοκχόλμης, όταν έπαιξε επάνω στο θυμικό και την οργή του κόσμου γύρω από τα μνημόνια, εξαπατώντας τον ότι είχε το μαγικό ραβδάκι για να τον πάει στο παράδεισο και παραδέχθηκε μετά ότι είχε αυταπάτες; Όχι δεν είχε αυταπάτες. Αυτό το είπε για να μην κατηγορηθεί για απάτη».

«Έφτασε η στιγμή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να συγκυβερνήσουν»

Παράλληλα, εκτίμησε ότι όταν και όποτε πραγματοποιηθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές «ο κύριος Τσίπρας δε θα αποφύγει να πιεί το ποτήρι της στρατηγικής ήττας στις επικείμενες εκλογές, και να είναι στρατηγικός αντίπαλός μας. Για να το ξεκαθαρίσουμε, όχι ότι δεν έχουμε αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία. Στρατηγικός αντίπαλός μας όμως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδεολογικός και πολιτικός είναι η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά.

Ο ελληνικός λαός, ξέρει πολύ καλά ποιος του είπε την αλήθεια και ποιος τον κοιτάει στα μάτια. Θα εκπλαγούμε από τα αποτελέσματα που θα δώσει στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Για εμάς οι σφυγμομετρήσεις δεν είναι πληρωμένες δημοσκοπήσεις, και τολμώ να το πω. Για μας οι δημοσκοπήσεις είναι οι συγκεντρώσεις που κάνουμε, με δημοσκοπήσεις face to face, με παρουσία των δημοκρατικών πολιτών».

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την πιθανότητα το ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί μετεκλογικά με την Νέα Δημοκρατία, ο Μ. Τζελέπης τόνισε: «ας τα βρούνε οι δύο εταίροι (σσ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) να κυβερνήσουν την χώρα. Αυτοί οι οποίοι διχάζουν τον ελληνικό λαό, αυτοί οι οποίοι είχαν την ίδια αντιμνημονιακή ρητορική από το 2011, έφτασε η στιγμή να συγκυβερνήσουν. Λίγες κοινές αποφάσεις περνάνε στη βουλή; Ποιο το πρόβλημά τους; Εδώ ο κύριος Τσίπρας συγκυβέρνησε με τον κύριο Καμμένο. Δεν είναι τόσο δεξιός ο κύριος Μητσοτάκης όσο ο κύριος Καμμένος. Ας συγκυβερνήσουν, ποιο το πρόβλημα; Είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιους νομίσματος».

«Να σοβαρευτούν και να αφήσουν τις γελοίες μεταγραφές»

Ερωτηθείς σε σχέση με τις εκτιμήσεις του για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι «με όλα παίζει ο κύριος Τσίπρας, και δε παίζει με το εθνικό συμφέρον, κατά το τι συμφέρει τη χώρα. Το κριτήριο είναι τι συμφέρει τον ίδιο πολιτικά. Είναι ένας κυνικός εξουσιαστής. Θα αποφασίσει τις εκλογές την περίοδο και το χρονικό διάστημα που εκείνος κρίνει ότι τον συμφέρον το δικό του, το κομματικό, τον βολεύουν για να κάνει εκλογές.

Να σοβαρευτούν, να αφήσουν αυτές τις γελοίες μεταγραφές για να στρέψουν αλλού την κοινή γνώμη από την πραγματική κατάσταση που βιώνει η χώρα. Που είμαστε σε τεντωμένο σκοινί. Κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να πάθουμε οικονομικό black out και να κοιτάξουν να κυβερνήσουν με το συμφέρον της χώρας».

«Κάκιστη η Συμφωνία των Πρεσπών»

Τέλος, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ο Μ. Τζελέπης τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή τόνισα ότι αυτή η συμφωνία ήταν μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, χωρίς να σέβεται την ιστορική αλήθεια. Δυστυχώς ο κύριος Τσίπρας έπαιξε και με αυτά. Έφερε μια κάκιστη συμφωνία και τα αποτελέσματα ήδη τα βλέπουμε μπροστά μας. Αλλά βλέπετε ο κύριος Τσίπρας, αυτή τη συμφωνία, δεν την έφερε υπερασπιζόμενος τα εθνικά συμφέροντα, κάνοντας ένα συμβούλιο αρχηγών, έχοντας μια ενιαία γραμμή διαπραγμάτευσης. Την έφερε αυτή τη συμφωνία, για να είναι αρεστός σε αυτούς που τη θέλουν, στις μεγάλες δυνάμεις και τους Ευρωπαίους».

Loading