Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της επίθεσης σε μαιευτήριο στο Κουίνς

Εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο το κίνητρο το οποίο οδήγησε μια εργαζόμενη να μαχαιρώσει τρία βρέφη αλλά και δύο ενήλικες, την Παρασκευή, σε ένα μαιευτήριο το οποίο θεωρείται παράνομο, όπου πηγαίνουν μητέρες από την Ασία για να γεννήσουν προκειμένου τα παιδιά τους να έχουν την αμερικανική υπηκοότητα.

propoli

Οι πρώτες πληροφορίες για το τραγικό συμβάν έκαναν λόγο για επίθεση σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, στο προάστιο Φλάσινγκ του Κουίνς, όπου ζουν κυρίως Ασιάτες. Ωστόσο, αργότερα πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης γνωστοποίησαν ότι πρόκειται εν τέλει για ένα μαιευτήριο το οποίο δρα εκτός νομικού πλαισίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, οποιοδήποτε παιδί γεννιέται στις ΗΠΑ, αποκτά αυτόματα και την αμερικανική υπηκοότητα, γεγονός που οδηγεί πολλούς παράτυπους μετανάστες να καταφεύγουν σε παράνομα μαιευτήρια προκειμένου να γεννήσουν.

Η εισαγγελία του Κουίνς δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις πληροφορίες αυτές. Εκπρόσωπος του εισαγγελέα περιορίστηκε να πει ότι το κέντρο, όπως και η επίθεση ερευνώνται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, τα τρία παιδιά που μαχαιρώθηκαν, δύο κορίτσια και ένα αγόρι ηλικίας από 13 ως 30 ημερών, και οι δύο ενήλικες, ο πατέρας ενός από τα βρέφη και μια εργαζόμενη, δέχθηκαν πολλές μαχαιριές από την 52χρονη δράστρια.

Η αστυνομία εντόπισε τη γυναίκα στο υπόγειο, αφού προσπάθησε να κόψει τις φλέβες στον αριστερό καρπό της. Έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε ψυχιατρική εξέταση.

Τα βρέφη και οι ενήλικες βρίσκονται σε «κρίσιμη αλλά σταθερή» κατάσταση, σύμφωνα με την Χουανίτα Χολμς αξιωματούχο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

«Προσευχόμαστε για όλα τα θύματα (…) Ελπίζουμε ότι αυτά τα βρέφη, μικρά και τόσο εύθραυστα, θα είναι αρκετά δυνατά ώστε να ξεπεράσουν αυτό το περιστατικό παράλογης βίας», επεσήμανε από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Κουίνς Ρίτσαρντ Μπράουν.

Loading