Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο που «καίει» συνεργάτη του Ιταλού πρωθυπουργού

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία, η συνομιλία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού, ονόματι Ρόκο Καζαλίνο, στην οποία ακούγεται ο ίδιος να καταφέρεται εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών.

propoli

Πρόκειται για μια συνομιλία η οποία ηχογραφήθηκε και είδε το φως της δημοσιότητας, στην οποία ο συνεργάτης του Ιταλού πρωθυπουργού φέρεται εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Ποιο το περιεχόμενο της συνομιλίας

Σε φιλική συνομιλία με δημοσιογράφο, το ηχητικό υλικό της οποίας αναρτήθηκε σε πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ο Καζαλίνο αναφέρει ότι οι αλλαγές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό, μπλοκάρονται από κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών «τα οποία βρίσκονται στην θέση τους από είκοσι ή και τριάντα χρόνια και δεν δίνουν σαφείς εξηγήσεις σχετικά με τις αναλυτικές δαπάνες του δημοσίου».

Προσθέτει επίσης, ότι αν δεν μπορέσει να εγκριθεί το Εισόδημα του Πολίτη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους Ιταλούς, τότε το κίνημα Πέντε Αστέρων το 2019 θα προσπαθήσει να θέσει «εκτός παιχνιδιού» τα μεγαλοστελέχη αυτά του υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο, παρόλο τον σάλο που δημιουργήθηκεμ με πολλούς να ζητούν την παραίτηση του Καλαζίνο, το Κίνημα Πέντε Αστέρων, αποφάσισε εν τέλει να καλύψει τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού και αναφέρει ότι εξέφρασε γενικότερες θέσεις, οι οποίες ήταν ήδη γνωστές.

Loading