Φωτογραφία Αρχείου

Έκρηξη σε κτήριο της FSB στη Ρωσία – Νεκρός ο 17χρονος δράστης

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα στο κτήριο που στεγάζεται η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), στο Αρχάγγελσκ. Σύμφωνα με τις αρχές, τον εκρηκτικό μηχανισμό ενεργοποίησε ένας 17χρονος.

propoli

Η έκρηξη στην είσοδο του κτιρίου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ( FSB) στο Αρχάγγελσκ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις 08.52 ώρας Μόσχας. Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή , η έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού προκάλεσε τον θάνατο του 17χρονου, και τον τραυματισμό τριών συνεργατών της FSB.

Η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ανέφερε ότι ο νεαρός δράστης έβγαλε τον εκρηκτικό μηχανισμό από την τσάντα που κρατούσε και αυτός εξερράγη αμέσως προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Παράλληλα, όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS, η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας Σβετλάνα Πετρένκο, η αρχή θα ελέγξει το εάν ο 17χρονος που ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ήταν μέλος κάποιας οργάνωσης που έχει τεθεί εκτός νόμου.

Η Πετρένκο ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες στο σπίτι όπου διέμενε, ανακρίνονται οι άμεσοι συγγενείς του, γνωστοί του και άλλα πρόσωπα τα οποία ενδέχεται να διαθέτουν πληροφορίες, που να είναι σημαντικές για την έρευνα». Η ίδια είπε επίσης ότι θα γίνουν στο πλαίσιο αυτό οι σχετικές έρευνες εκ μέρους των πυροτεχνουργών, η ιατροδικαστική έρευνα, αλλά και άλλα είδη ερευνών.

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μεταδίδουν ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση του ενός εκ των τριών ανδρών της FSB που τραυματίσθηκαν από την έκρηξη.

Ο ένας εκ των ανδρών της FSB τραυματίσθηκε σοβαρά και οι ιατροί καταβάλουν τις μέγιστες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή , δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Αρχάγγελσκ Ίγκορ Ορλόφ, προσθέτοντας ότι οι άλλοι δύο άνδρες που τραυματίσθηκαν φέρουν ελαφριά τραύματα.

Loading