Ο Πούτιν ανησυχεί για τη διαίρεση των Ορθόδοξων Εκκλησιών

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, φάνηκε ιδιαίτερα θορυβημένος για την διαίρεση της Ρωσικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως  και προειδοποίησε για τις «σοβαρές επιπτώσεις», που μπορεί να έχει μια τέτοια εξέλιξη.

propoli

Ο Πούτιν, στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση του Πατριαρχείου της Μόσχας να αποκοπεί από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας της απόφαση για χορήγησης αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, εξέφρασε τις ανησυχίες του.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ένα πράγμα: η πολιτικοποίηση ενός τόσο ευαίσθητου τομέα καταλήγει πάντα να έχει τις πιο σοβαρές συνέπειες, πρώτα απ’ όλα γι’ αυτούς που την κάνουν», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια φόρουμ στη Μόσχα με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της ρωσικής διασποράς.

Ο Πούτιν κατήγγειλε «απόπειρες να διαρραγούν οι σχέσεις» ανάμεσα στη Ρωσική Εκκλησία και τους πιστούς της στο εξωτερικό.

«Το κοινό καθήκον μας, πρώτα απ’ όλα ενώπιον των ανθρώπων, είναι να διαφυλαχθεί η πνευματική και ιστορική ενότητα» των ορθοδόξων, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Loading