«Έμμεση απάντηση» Γαλλίδας υπουργού στη Μέι για τη μετανάστευση

Σε απάντηση των χθεσινών δηλώσεων της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό, προειδοποίησε νωρίτερα την Βρετανία ότι οι Βρετανοί πολίτες που κατοικούν μόνιμα στη Γαλλία θα έχουν αντίστοιχα δικαιώματα με τους Γάλλους πολίτες που θα ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

propoli

Σημειώνεται πως μόλις χθες, η Τερέζα Μέι, με ανακοίνωση που εξέδωσε προειδοποίησε ότι μετά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα είναι ίσοι ως προς την μεταχείριση με όλους τους υπόλοιπους μετανάστες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Γαλλίδα υπουργός που είναι αρμόδια για τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ότι «θέλουμε να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να υπάρχει και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό αμοιβαιότητα ανάμεσα στο καθεστώς που θα παραχωρήσουμε στους Βρετανούς κατοίκους στη Γαλλία και το καθεστώς που θα δοθεί στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξη σε ένα γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, η Λουαζό εκτίμησε ότι η μη επίτευξη συμφωνίας για το Brexit θα ήταν προτιμότερη από μια κακή συμφωνία. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ελπίζει πως μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία με το Λονδίνο για το διαζύγιο με την ΕΕ. Υπενθύμισε όμως ότι «ο χρόνος πιέζει» δεδομένου ότι θα πρέπει οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Loading