Η Τερέζα Μέι εμμένει στο σχέδιό της για το Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, στην ομιλία της στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμινγκχαμ της Αγγλίας, υπεραμύνθηκε του σχεδίου του Τσέκερς, το οποίο αποτελεί το προσωπικό της όραμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

propoli

«Η Βρετανία δεν φοβάται να αποχωρήσει χωρίς μια συμφωνία εάν χρειαστεί», δήλωσε η Μέι. «Αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για αυτό. Η αποχώρηση χωρίς μια συμφωνία, η εισαγωγή δασμών και δαπανηρών ελέγχων στα σύνορα, θα είναι ένα κακό αποτέλεσμα για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ».

«Μπαίνουμε στην πιο δύσκολη φάση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε στην ομιλία της στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου. «Αλλά εάν μείνουμε ενωμένοι και διατηρήσουμε την ηρεμία μας, ξέρω ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια ικανοποιητική συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο χορός της Μέι που «έκλεψε» την παράσταση

Σημειώνεται ότι στα εντυπωσιακά στιγμιότυπα της ομιλίας της έρχεται να προστεθεί η εντυπωσιακή είσοδος της πρωθυπουργού της Βρετανίας, καθώς στη σκηνή πήγαινε χορεύοντας προς το βήμα όπου θα εκφωνούσε την ομιλία της, υπό τους ήχους της μουσικής των ABBA, και του τραγουδιού «Dancing Queen».

Loading