«Αντιδικίες» ΗΠΑ-εταίρων προβλέπει η Μέρκελ στην G7

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, προέβλεψε νωρίτερα ότι πιθανότατα θα ξεσπάσουν «αντιδικίες» στην διάρκεια της συνόδου των G7, που αναμένεται να διεξαχθεί στον Καναδά, ιδίως ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες και τις ΗΠΑ.

propoli

Η Μέρκελ, απαντώντας σε ερωτήματα των Γερμανών βουλευτών, ανέφερε ότι το κλίμα είναι τεταμένο ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους υπόλοιπους εταίρους, κυρίως λόγω της απόφασης της κυβέρνησης Τραμπ να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, ανεξαιρέτως. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε επίσης και η μονομερής απόφαση Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τις πολυμερείς συμφωνίες και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα έλθουμε αντιμέτωποι με αντιπαραθέσεις ιδίως σε ό,τι αφορά το διεθνές εμπόριο, την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτικές ανάπτυξης», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ακόμα, η Μέρκελ, ανέφερε ότι η Σύνοδος θα αποτελέσει μια ευκαιρία, προκειμένου να συναντήσει από κοντά και να συνομιλήσει τόσο με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, όσο και με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν

Loading