Ερευνάται ο έμπιστος του Μακρόν για «σύγκρουση συμφερόντων»

Έρευνα εναντίον του «δεξιού χεριού» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ονόματι Αλεξίς Κολέρ, ξεκίνησαν οι αρχές της Γαλλίας, σχετικά με μια υπόθεση «σύγκρουσης συμφερόντων» εξαιτίας δύο θέσεων που κατείχε ταυτόχρονα.

propoli

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα τα οποία επικαλούνται πηγή προσκείμενη στην συγκεκριμένη επιχείρηση των αρχών, η έρευνα ξεκίνησε από το υπουργείο Οικονομικών, όπου δούλευε ο Κόλερ από το 2012 έως το 2016.

Γιατί κατηγορείται

Η συγκεκριμένη υπόθεση, ξεκίνησε όταν οργάνωση για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ονόματι Anticor, κατηγόρησε τον Κόλερ για σύγκρουση συμφερόντων λόγω του ότι κατείχε ταυτόχρονα με την εργασία του στο γαλλικό δημόσιο και θέση στην ιταλοελβετική ναυτιλιακή εταιρεία Mediterranean Shipping Company, έναν από τους σημαντικότερους πελάτες των ναυπηγείων Σεν Ναζέρ.

Από την πλευρά του το Μέγαρο των Ηλυσίων, σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά τον Κόλερ, έκανε λόγο για «αβάσιμες εικασίες», εξαιτίας της θέσης που κατέχει.

«Ο Αλεξίς Κολέρ θα δώσει πολύ ευχαρίστως στην εισαγγελία όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι σεβάστηκε τη νομοθεσία σε όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Loading