Αντρέι Μπάμπις: Λύση για το μεταναστευτικό η συνεργασία με την Λιβύη

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα, και τόνισε για άλλη μια φορά τις ενστάσεις που διατηρεί η χώρα του στον καταμερισμό των μεταναστών και των προσφύγων.

propoli

Παράλληλα ανέφερε ότι μια από τις καλύτερες λύσεις που προσφέρονται στην Ένωση για την ανακούφιση από της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης είναι η στενότερη συνεργασία με τη Λιβύη προκειμένου να καταπολεμηθεί η παράνομη διακίνηση ανθρώπων στη Μεσόγειο.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός, στις συγκεκριμένες δηλώσεις που προέβη σε συνέντευξη τύπου δίπλα στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει συνεργασία με τη Λιβύη, λόγω της συνεχιζόμενης βίας μεταξύ αντίπαλων φατριών εκεί, όμως, είπε, η λιβυκή ακτοφυλακή ήταν «πολύ αποτελεσματική» στη μείωση του αριθμού των μεταναστών.

Ο Μπάμπις κάλεσε επίσης για περισσότερες συζητήσεις στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μελλοντική της δομή και για θέματα όπως η μελλοντική προσχώρηση χωρών της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.

Loading