Είκοσι νεκροί και 70 τραυματίες από διπλή επίθεση στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον είκοσι άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 70 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εξαιτίας μιας διπλής επίθεσης που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την Καμπούλ.

propoli

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε από καμικάζι γύρω στις 18.00 τοπική ώρα (16.30 ώρα Ελλάδας). Τον εκρηκτικό μηχανισμό, που έφερε πάνω του πυροδότησε ένας βομβιστής αυτοκτονίας στις εγκαταστάσεις ενός αθλητικού συλλόγου, στη συνοικία Νταστ-ε-Μπάρχι, όπου ζουν πολλοί σιίτες της μειονότητας των Χαζάρων, σκοτώνοντας 14 άτομα και τραυματίζοντας άλλους 25.

Η δεύτερη επίθεση, σημειώθηκε λίγο αργότερα, όταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε μέσα σε αυτοκίνητο, προκαλώντας μια ισχυρή έκρηξη κοντά στα συνεργεία διάσωσης που είχαν σπεύσει στο σημείο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Οι αρχές δεν είναι σε θέση να αναφέρουν ακριβή απολογισμό θυμάτων.

«Υπήρξε μια δεύτερη έκρηξη στο σημείο αυτό, υπήρχαν δυνάμεις ασφαλείας, κόσμος πολύς και δημοσιογράφοι», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χασμάτ Στανικζάι. «Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του αθλητικού συλλόγου Maiwand, ενός κέντρου προπόνησης παλαιστών».

Προς τον παρόν δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση την ευθύνη για αυτή την επίθεση. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο επιθέσεων διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Loading