Απειλεί η Τουρκία: «Θα πάρουμε τους 8 στρατιωτικούς»

«Φωτιά» στις ήδη τεταμένες σχέσεις με την Ελλάδα βάζει η Τουρκία, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, να απειλεί πως η Άγκυρα θα πάρει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς από την Αθήνα, όπου και αν τους κρύβουν οι Ελληνικές αρχές.

propoli

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Μποζντάγ υπενθύμισε ότι η Άγκυρα «πάγωσε» τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων ως αντίποινα, τονίζοντας πως η προστασία που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στους 8 Τούρκους αξιωματικούς παραβιάζει τους κανόνες μεταξύ των δυο χωρών, καθώς και το διεθνές δίκαιο.

«Θα τους βρούμε όπου και να είναι…»

«Όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, είτε εντός, είτε εκτός της χώρας δεν θα τους αφήσουμε. Εμείς θα τους πάμε στο δικαστήριο και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε λογαριασμό. Όλοι, και ο τρομοκράτης Γκιουλέν, θα βρεθούν στο τέλος ενώπιον της δικαιοσύνης. Εμείς αυτό θα το πετύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή», προειδοποίησε την Ελλάδα ο Μποζντάγ οξύνοντας ακόμα περισσότερο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εξήγησε δε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν σχετίζεται με το ΝΑΤΟ ή την Ε.Ε. αλλά είναι διμερές. Έκλεισε δε συμβουλεύοντας την Αθήνα πως: «Δεν πρέπει να Ελλάδα αισθανθεί προσβολή από αυτό. Εάν εσείς κάνετε κάτι εναντίον της Τουρκίας τότε ασφαλώς και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της».

Loading