Ξεκαθαρίζει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Θέμα ημερών είναι να ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ παρέπεμψε στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου για τα μελλούμενα, τονίζοντας πως «τότε θα γίνει σε όλους σαφές» το τι ακριβώς σκέφτεται.

propoli

Όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ από το Βερολίνο «το ΔΝΤ μπορεί ασφαλώς να εμπλακεί και να εμπλακεί με διάφορους τρόπους, με διάφορα εργαλεία. Θα κάνουμε χρήση όλων των εργαλείων, θα δούμε και όλες τις επιλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εμπλακούμε στην Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τότε θα υπάρξει μια ας πούμε “αποκάλυψη”, η οποία θα γίνει πολύ πιο σαφής στις 21 Ιουνίου. Τότε θα υπάρξει μια συνάντηση του Eurogroup και τότε θα γίνει σε όλους σαφές το τι εννοώ», ξεκαθάρισε.

Τετ-α-τετ με τη Μέρκελ

Η παραπάνω δήλωση έγινε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στην ετήσια συνάντησή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής μεγάλων διεθνών οικονομικών θεσμών όπως είναι ο ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

 

Loading